Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. november 2000 kl 19.30 Ut i naturen: Magasin

Ut i naturen: Magasin (ttv)


NRK1 tirsdag 14. november kl 19.30
Ut i naturen: Magasin

Kattugla Skorstein slippes fri

Så er det på tide å ta farvel med kjendisugla Skorstein. Vingene er restituert etter lang tids pleie og noe \"kirurgi\". Nå blir det spennende å se hvordan Skorstein takler sin nyvunne frihet. I kveldens Ut i naturen-magasin får vi dessuten se unike bilder av bjørn som tar for seg av elgslakt.

Kattugla Skorstein ble rikskjendis da han presterte å rote seg ned i skorsteinen hos en familie på Løten i mars i år. Herfra ble han til slutt sopt ut, svært medtatt og med samtlige vinge- og halefjær avslitt. Siden den gang har Ut i naturen fulgt ham til veterinæren og til hans nye hjem på Fåberg, der han har bodd siden.

Etter denne operasjonen ble Skorstein plassert hos en ny husfar, ornitologen Per Grønlien. Og i løpet av sommeren kom den livsglade kattugla raskt til nye krefter. Det eneste som nå ikke helt fungerte som de skulle, var vingefjærene. Noen av de gamle fjærstubbene satt fortsatt igjen i vingene, og dermed måtte man faktisk til med araldit. Nå skal vi altså ta farvel med den uheldige kattugla.

Bjørn til dekket bord
Men det er ikke bare Skorstein som skal fylle denne magasinutgaven. For vi får også se sjeldne opptak av en sulten bjørnefamilie som fristes over evne av elgjegerens bytte. Dette skjedde i grensetraktene ved Narvik, der et jaktlag nettopp hadde skutt en elg. Slaktet hadde de hengt opp ca 30 meter fra koia, og neste morgen var elgen halv. Fotograf Hans Gundersen kom til stedet, og jammen fanger ikke linsa hans inn kjøtt-tyvene på fersk gjerning.

I tillegg blir det som vanlig seervideoer og konkurranse.

Ut i naturens novembermagasin sendes i reprise på NRK1 onsdag 15.11 kl 11.30 og på NRK2 lørdag 18.11. kl 18.00.

NRK1 tirsdag kl 19.30

Naturprogram fra NRK Hedmark
Programledere: Kari Toft og Trond Berg
Ut i naturens hjemmesider: http://www.nrk.no/viten/nyheter/index- utinaturen.html

NB! Programmet erstatter \"Titt-titt, pipp-pipp\" som opprinnelig var satt opp.

Bilder