Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. mai 2001 kl 20.55 Niern: Wally Sparks

Skandaleomsust tv-vert


Wally Sparks er en taktløs talkshow-vert som har spesialisert seg på kontroversielle temaer. Han har skaffet sin tv-stasjon millioner av seere, men etter hvert er hans humor blitt så usmakelig at publikum trekker seg unna. Når også sponsorene begynner å klage, gir sjefen Wally et ultimatum: Bli mer respektabel, eller programmet tas av plakaten.

Sjefen Lenny Spencer (Burt Reynolds) gir Wally (Rodney Dangerfield) en uke på seg til å rydde opp - en vanskelig oppgave for en mann som får selveste Jerry Springer til å fremstå som et lam.

Til alt hell kommer showets producer Sandy Gally (Debi Mazar) opp med en glimrende idé. Ideen involverer Floyd Preston (David Ogden Stiers), Georgias erkekonservative guvernør som er kjent for sine harde angrep på Wallys talkshow. Ved å invitere guvernøren som gjest, vil Wally virkelig vise sitt publikum at han går alvorlig inn for å forandre seg.

Men først må guvernøren overtales, og ved hjelp av en god porsjon flaks og den fremmelige produceren får Wally innpass i Floyds fornemme residens. Ikke før har Wally tråkket over dørstokken, før han befinner seg midt i en verden av sex, løgn og politiske skandaler.

Her gjelder det å spille sine kort riktig. Det som foregår i Floyds hus, er nemlig gull verdt for en talkshow-vert på desperat jakt etter seere.

Tv-personligheter fra det virkelige liv dukker også opp i ”Wally Sparks”, blant andre Jay Leno og Jerry Springer.


Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: Meet Wally Sparks
Regi: Peter Baldwin
I rollene: Robert Dangerfield, Debi Mazar, Cindy Williams, Burt Reynolds
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bildetekst:
Wally Sparks (Rodney Dangerfield) er en amerikansk talkshow-vert med usmakelig humor.