Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. november 2009 kl 21.30 Slanger i paradis

Sex til salgs

I premieren på dokumentar-trilogien
I premieren på dokumentar-trilogien "Slanger i paradis" handler det om sex for penger. (Foto: Novemberfilm)
Jentene bor som rotter i små kott og har sex med kunder på slitte madrasser. Mens noen lever i dødsangst, tjener andre seg rike på prostitusjon. I premieren på dokumentar-trilogien "Slanger i paradis" handler det om sex for penger.

Dokumentarserien "Slanger i Paradis" er i tre deler og handler om organisert kriminalitet i Norge. Seriens tittel henspeiler på de kriminelle som forsyner seg grovt av de materielle godene i Norge. Samtidig blir mange påført store tap og utsatt for psykisk og fysisk vold.

Serien er produsert av Novemberfilm som har arbeidet med serien i to år.

Sex-industrien
Det første programmet i serien stiller spørsmålene: Hvem tjener penger på den norske sex-industrien? Og hvordan er prostitusjonen organisert?

Med skjult kamera følger vi en norsk luksusprostituert kvinne på arbeid, til og med når hun har sex med kundene sine.

Vi får innblikk i hvordan de mange nigerianske prostituerte lever og arbeider, og vi møter en norsk hallik som har hatt nær 30 russiske jenter i stallen. Vi avslører også to nordmenn som hver på sitt vis tjener penger på andres prostitusjon. De to tilsynelatende vanlige nordmennene driver med leilighetsutleie og annonsering via internett.

En norsk hallik, en av de første som startet med østeuropeisk "kvinne-import" til Norge, sier følgende: –Jeg har på mange måter hjulpet kvinnene, men folk er for hjernevasket til å forstå det.

Feilslått lov?
Programmet avdekker at den nye sex-loven som trådte i kraft 1. januar i år, ikke har påvirket nordmenns hang etter å kjøpe sex i særlig grad. Prostituerte "Camilla" har like mange kunder som før, loven har ikke skremt dem bort.

Norsk dokumentar 2009
Produsert av: Novemberfilm as
Produsent: Kjetil Johnsen
Regi: Aksel Storstein
Prosjektleder NRK: Morten Møller Warmedal
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900