Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. desember 2003 kl 21.15 Niern: Prinsen og korjenta

Klassisk, romantisk komedie

Sir Laurence Olivier og Marilyn Monroe i den romantiske komedien
Sir Laurence Olivier og Marilyn Monroe i den romantiske komedien "Prinsen og korjenta".
Prins Charles, arving til tronen i Carpathia, er til stede i London i 1911 for å bivåne kroningen av kong George V. Prinsen får øye på den amerikanske korjenta Elsie Marina, og så er det hele i gang.

Prinsen (Sir Laurence Olivier) inviterer Elsie (Marilyn Monroe) til en intim middag i sin suite på hotellet, og selv om Elsie på høflig vis avviser prinsens amorøse fremstøt, så går det ikke bedre enn at hun drikker for mye "boblevann" og sovner. Neste morgen vil prinsen gjøre den pinlige situasjonen kortest mulig, og er ivrig etter å få Elsie ut av hotellet. Men Elsie har forelsket seg i prinsen, og vil gjerne være i nærheten av sin elskede.

Elsie holder seg rundt prinsen lenge nok til å avverge en plan om å styrte kongedømmet i Carpathia, og hun klarer også å få til en forsoning mellom prinsen og hans sønn Nicholas (Jeremy Spencer).

Om filmen
Sir Laurence Olivier både spilte og hadde regien på filmen. Han var klar over at han ville få en tøff jobb med å instruere den lunefulle Marilyn, men han klarte å beherske seg. Resultatet ble en herlig, komisk prestasjon fra Marilyn Monroe. Filmen ble imidlertid ingen stor suksess hos publikum, noe som fikk "forståsegpåere" til å hevde at Monroe var ferdig på film. Men det gjorde hun til skamme. To år senere, i 1959, gjorde Marilyn et heidundrende comeback i Billy Wilders elleville komedie "Some Like It Hot".

Engelsk-amerikansk spillefilm fra 1957
Originaltittel: "The Prince and the Showgirl"
Regi: Sir Laurence Olivier
I rollene: Sir Laurence Olivier, Marilyn Monroe, Sybil Thorndike, Richard Watts, Jeremy Spencer
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83