Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. november 2001 kl 20.25 Den store klassefesten

Klassefest , best med ball!

Nils Johan Semb, Dan Børge Akerø og Marit Breivik (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Nils Johan Semb, Dan Børge Akerø og Marit Breivik (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Gjestene Dan Børge Akerø har invitert i kveld er to mennesker med ballfølelse, Marit Breivik og Nils Johan Semb, henholdsvis landslagssjef håndball og fotball. Marit Breivik er født i 1955 i Levanger, og tok eksamen ved Norges Idrettshøgskole i Oslo i 1977. Nils Johan Semb er født i 1959 i Åsgårdstrand og tok eksamen ved Horten Gymnas i 1978.

Som aktiv håndballspiller og trener hadde Marit Breivik 140 landskamper i perioden 1975-83, samt tre NM og to seriemesterskap med Skogn IL. Hun har vært trener for det norske kvinnelandslaget siden 1994, og skrev tidligere i år under på en kontrakt som fortsatt landslagssjef fram til år 2005. – Det viktigste da jeg skrev under, var om jeg er like sulten på bli best. Og det er jeg absolutt. Jeg har en instruks fra hånballforbundet om at vi skal være med i verdenstoppen i kvinnehåndball, sier Marit. Og i disse dager er det VM som gjelder. Målsetningen er en medalje – gjerne den gjeveste.

Det er derimot ikke noe håp om VM-deltakelse for herre-landslaget i fotball, selv om den dårligste norske kvalifiseringen siden 80-tallet, fikk en positiv slutt med seier over Armenia i Jerevan. – Nå forholder jeg meg til september neste år, sier Nils Johan Semb. Da begynner nemlig EM-kvalifiseringen, som er Sembs neste oppgave. Kontrakten hans med Norges Fotballforbund går ut etter EM i 2004.

Men ingen vet hvor haren hopper, eller ballene spretter, i Dan Børges studio på Marienlyst. Her kan det bli både ”dødballer”, ”frosker” og kort i alle kulører når Marit og Nils Johan skal takle forskjellige oppgaver og øvelser.

Egenprodusert underholdning
Programleder Dan Børge Akerø
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1.Nils Johan Semb, Dan Børge Akerø og Marit Breivik (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2.De har et nært forhold til pressen…. Ståle Solbakken, Nils Johan Semb, Marit Breivik og Susann Goksøyr Bjerkrheim (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3.Damene, Marit Breivik og Susann Goksøyr Bjerkreheim, er velutrustet her, flankert av Ståle Solbakken og Nils Johan Semb. Dan Børge Akerø er aktivitetsleder i studio. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)