Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. mars 2007 kl 23.15 Store studio

Lyrikk på samisk

Anne Lindmo og Per Sundnes leder Store studio. (Foto: Fredrik Arff.)
Anne Lindmo og Per Sundnes leder Store studio. (Foto: Fredrik Arff.)
Den samiske lyrikeren Sigbjørn Skåden er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris 2006 for diktsamlingen "Skuovvadeddjiid gonagas" ("Skomakernes konge"). Vinneren offentliggjøres for øvrig samme dag, så det er mulig det er en helt fersk prisvinner som møter i Store studio i kveld.

Filmskaperne Jon Martin Førland & Are Syvertsen har laget den kontroversielle dokumentaren "Smaken av hund", som kaster et kritisk lys på norsk matindustri. De kommer begge til Store studio.
I tillegg kommer dansebandet Pegasus som står for et generasjonsskifte i dansebandsjangeren. De ble satt sammen på den klassiske boyband-måten av Tylden & Co, og har akkurat sluppet sin første plate.

Og sist men ikke minst - vi snakker mote med selveste Gwen Stefani.


Om programmet
Store studio er NRKs populærkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er programleder, mens popreporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i popuniverset. Sammen sørger de for nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2007)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no