Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. september 2002 kl 20.10 Pilot Guides: Portugal og Azorene

Til Portugal og Azorene

Megan McCormick tar oss med til Azorene og Portugal. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Megan McCormick tar oss med til Azorene og Portugal. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Azorene og Portugal er reisemål i ”Pilot Guides”, der Megan McCormick innleder med et besøk til den vakre Douro-dalen med prøvesmaking av landets berømte portvin.

I Santarem nær Lisboa blir Megan innviet i tyrefekting, som i Portugal foregår uten matador og der oksen ikke blir avlivet på arenaen. Et besøk til Fatima like i nærheten hører med: Jesu mor skal her ha vist seg der i moderne tid, og en storslagen kirke er reist på stedet.

Etter et kort opphold i Lisboa, bærer det sørover til Algarve-kysten, der Megan lærer seg å fiske østers. Maurernes historie i Portugal får vi innsikt i når Megan besøker et utgravningsfelt. Hun avslutter oppholdet på fastlandet med en type avslappende og oppbyggende terapi, hvor tang inngår som en hovedingrediens.

Vulkanklatring og hvalsafari
For den som vil studere vulkaner, har Azorene mye å by på, og Megan tar oss med på vulkan-klatring. I tidligere tider var Azorene en innbringende hvalfangststasjon for portugiserne, og gamle hvalfangere finnes det godt om på øyene fortsatt. Sammen med noen av dem setter Megan til havs, og øybesøket avrundes med en makeløs hvalsafari.

Om serien
Lonely Planet ble et velkjent begrep for de reisevante, og Pilot Guides er en fortsettelse av den populære serien. Ryggsekk-reisende Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt i løpet av seriens 13 programmer.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides´ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

På sin særegne og morsomme måte tar seriens ryggsekk-reportere oss med til Kina, California, Georgia og Armenia, Tyskland, de greske øyer, Tunis og Libya, Nord-Italia, Polynesia, Portugal, Australia, Skottland og Venezuela.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series
Produksjon: Pilot Film and TV production
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Om serien 
  • Pilot Guides