Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. august 2010 kl 23.25 Vår aktive hjerne

Selvhjelp


Tankens kraft kan være utrolig sterk, men iblant behøver den litt hjelp på veien. I "Vår aktive hjerne" har Henrik Fexeus invitert to personer som i flere år har lidd av høydeskrekk. De tror at de nå skal være med på et treningsprogram for å bli kvitt frykten.

Det deltakerne ikke vet, er at Henriks treningsmetoder bare er lureri og at de egentlig ikke har noen funksjon i det hele tatt. Men hva skjer etter noen ukers intensiv "trening"? Kan Gunbritt og Johanna, som lenge har vært vettskremte ved å befinne seg bare et par meter over bakken, ta steget opp i høydebanen på Kolmårdens dyrepark?

Om serien
Igjen gjør programleder Henrik Fexeus seg klar til å utsette intetanende mennesker for en rekke psykologiske eksperiment koblet til vår hverdag.
Eksperimentene i programmet "Vår aktive hjerne" vekker mange spørsmål, men gir også mange svar om hva som styrer våre handlinger. Dette følges opp med dyptgående reportasjer og kommentarer fra psykologer og atferdseksperter.
Eksempler på tema i løpet av sesongen er selvhjelp, følelsen av ekstase, kroppsspråk, beslutningstaking og det ukjente.
Dette er sesong 2 i serien "Vår aktive hjerne", og den er på i alt åtte deler. Sesong 1 ble sendt på NRK2 første gang høsten 2008.

Sendt tidligere.

Svensk dokumentarserie
Originaltittel: Hjärnstorm, sesong 2
Programleder: Henrik Fexeus
Produsert av SVT
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900