Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 5. desember 2006 kl 19.55 Tinas mat

Tina holder koken!

Pelle Westman, Cissi Elwin og Tina Nordström (Foto: Bo Håkansson, SVT)
Pelle Westman, Cissi Elwin og Tina Nordström (Foto: Bo Håkansson, SVT)
Tina Nordström begynner å bli varm i trøya når det gjelder å ta utfordringer på strak arm. En eske med råvarer ankommer, men hva den inneholder eller hvem som har pakket den, vet ikke Tina. Pelle er derimot fullt informert. Gjesten denne gangen er Cissi Elwin, journalist og tidligere programleder i SVT, nå VD for det svenske filminstituttet.

I kveld er esken full av gode og eksklusive råvarer. Oksefilet, fersk pepper, mango og mørk sjokolade er noen av ingrediensene Tina får i oppdrag å lage noe av. Innholdet i Cissis eske er for øvrig: couscous, brekkbønner, sukkererter, soltørkede tomater, rød paprika, gul løk, markjordbær og papaya.

Pelle Westman har dratt dit pepper’n gror, nærmere bestemt til Zanzibar, for å finne ut mer om det hete krydderet.

Om serien
Denne sesongen i "Tinas mat" er det oppfinnsomhet og improvisasjon som gjelder. Ï starten på programmet vet ikke Tina hva esken inneholder eller hvem som har pakket den. Utfordringen består i å komponere et antall smakfulle retter i løpet av kvelden.

Den ferdige middagen nytes senere sammen med den som har pakket esken. Her finner vi navn på kjente svensker, som Rapports Katarina Sandström, forfatteren Martina Haag, utenrikskorrespondenten Kristina Kappelin og Musse Hasselvall og Andreas Halldén fra ZTVs "Rallarsving".

Pelle Westman
Pelle er også i høst Tinas faste partner, og han kommer til å følge prosessen med de nye oppskriftene med nærgående spørsmål. I hvert program besøker han også den aktuelle gjesten hjemme, som forteller mer om sitt forhold til mat og sine tanker om råvarene som ligger i esken. Pelles reportasjer fra ulike deler av verden byr på det lille ekstra i form av eksklusive smaker og eksotisk krydder.

Tina Nordström
Tina lagde sin første matrett i SVT i februar 2001, og har siden vært det svenske folkets absolutte favorittkokk. Verken før eller senere har en tv-kokk lokket 1.650.000 seere til å følge programmet, og Tina-effekten har skapt stor etterspørsel etter flingsalt, vaniljestang og ballongvisper. I løpet av de siste fem årene har Tina spilt inn drøyt 100 programmer, produsert nærmere 400 oppskrifter og gitt ut fem kokebøker, den siste kom i september i år og har samme navn som serien på svensk: "Tinas kök".

Svensk dokumentar (2006)
Produsert av SVT
Originaltittel: "Tinas kök"
Programledere: Tina Nordström og Pelle Westman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no