Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. august 2006 kl 15.15 Norske filmminner: På slaget åtte

Den perfekte forbrytelse

Bab Christensen har rollen som mordofferet Vera i Nils R. Müllers  kriminalfilm
Bab Christensen har rollen som mordofferet Vera i Nils R. Müllers kriminalfilm "På slaget åtte". (Foto: NRK)
Advokat Einar Bagle blir besatt av tanken på å begå den
perfekte forbrytelse. Offeret er hans egen halvsøster, og etter at han har planlagt mordet i detalj, ser alt ut til å lykkes. Imidlertid dukker en ung flyvertinne opp, og med henne momenter som kan røpe Einars ugjerning.


Advokat Einar Bagle sitter hardt i det økonomisk. Han er helt avhengig av sin rike halvsøster Vera, en vakker og intelligent kvinne som bor alene i sitt store hus ved
Fornebu. Vera er skilt fra journalist Olav Jansen som forlot henne fordi han traff en annen kvinne.

En dag kommer Vera til Einars kontor for å be om hjelp til å få sin mann tilbake. I dette øyeblikk får Einar ideen om å myrde sin søster og dermed arve pengene hennes. Han planlegger mordet ned til minste detalj. Han stiller slag-uret i Veras hus tilbake, lokker Olav til Veras bolig og plasserer et lydbånd i rommet slik at munnhuggeriet som oppstår mellom de to, blir tatt opp. Når Olav i raseri styrter på dør, sniker Einar seg inn og tar sin søster av dage. Under disse omstendighetene kan det se ut som om Olav er den skyldige, og i den tro at han har begått den perfekte forbrytelse, setter Einar seg på første fly til Bergen.

Men Olavs nye venninne Liv er flyvertinne, og hun husker at flyet sirklet over Fornebu og Veras hus ved 8-tiden. Hvor er
flyduren på lydbåndet? Dette hadde ikke Olav regnet med, og nå må Liv også ryddes av veien...

Nils R. Müller
Nils R. Müller har regissert kveldens norske kriminalfilm fra 1957. Vi kjenner Müller fra ekteskapskomediene "Vi gifter oss" og "Vi skilles" som tidligere har gått på NRK2. Denne gangen er det mørkere toner han har beskjeftiget seg med, hat, hevn og sjalusi. Sissel Sellæg som spiller Liv, og Bernt Erik Larsen som spiller Einar, debuterte i denne filmen. Bab Christensen (Vera) og Pål Skjønberg (Olav) var også relativt nye ansikter på denne tiden.

Norsk spillefilm fra 1957
Regi: Nils R. Müller
I hovedrollene: Bab Christensen, Pål Bucher Skjønberg, Bernt Erik Larsen, Sissel Sellæg
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36