Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 7. desember 2000 kl 19.30 Migrapolis

Migrapolis (t)

NRK2 torsdag 7. desember kl 19.30
Migrapolis

Medisin

Alle er opptatt av egen helse. I Norge er den vestlige skolemedisinen i majoritet, og alt annet kalles alternativt. Men mange finner det de har lett etter i andre behandlingsformer. Ofte er disse et resultat av møter mellom ulike medisinske kulturer. Kveldens Migrapolis tar for seg noen av disse behandlingsformene som blir praktisert i Norge.

Trolig er ayurveda det eldste medisinske systemet som fortsatt er levende. På sanskrit betyr ayurveda kunnskap om livet. I Norge er behandlingsformen absolutt en minoritet. På Mesnali i Hedmark har den danske legen Lars Rasmussen startet Maharashi Ayurved Helsesenter. Her tar han i mot gjester hele uken, men i helgene har han vanlig legevakt for å tjene penger til å leve av. Reporter for dette innslaget er Marianne Mikkelsen.

Qigong
En av de virkelig store medisinske retningene i verdensmålestokk er kinesiske gigong. Behandleren Johanna Brand ble selv helbredet gjennom qigong etter at hun ble ufør etter en nakkeslengskade. Det førte til at hun selv lærte seg behandlingsformen i hjemlandet Nederland og i Kina. Nå driver hun egen praksis i Norge. En av pasientene er Djelima Keita fra Guinea. Etter mye fysisk arbeid med postsortering i Oslo har hun fått problemer med en sjelden form for låsning i foten. Reporter er Thanh-Tam Ngo.

Mange på leting
Mange hundretusener nordmenn leser ukeblad hver uke, men ikke bare for å få med seg siste kjendissladder. Helsestoffet er høyt prioritert og mye lest. Mange oppslag er historier om folk som ikke er blitt friske gjennom vestlig skolemedisin, men som har funnet helbredelse gjennom andre behandlingsformer. Hvordan er ukebladsredaksjonens tankegang rundt dette stoffområdet? Reporter Lotten Christiansen følger Norsk Ukeblads journalist Betty Høystad ut på jobb.

NRK2 torsdag kl 19.30

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Kjetil Saugestad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)