Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. juli 2005 kl 23.30 Nattkino: Jenta på kafeen

Brennaktuelt om kjærlighet og politikk

Lawrence (Bill Nighy) og Gina (Kelly MacDonald) finner kjærligheten i den dagsaktuelle filmen
Lawrence (Bill Nighy) og Gina (Kelly MacDonald) finner kjærligheten i den dagsaktuelle filmen "Jenta på kafeen". (Foto: Joss Barratt, Tightrope Pictures/BBC)
En kjærlighetshistorie mellom en politiker og en sjenert jente på en kafé utvikler seg til å handle om så mye mer når politikeren tar sin nye flamme med til G8-konferansen om global fattigdom. "Jenta på kafeen" har premiere på BBC 30. juni, og sendes på NRK1 dagen etter at den virkelige G8-konferansen i Skottland avsluttes.

Lawrence jobber for den britiske finansministeren, og har knapt nok tid til å knytte skolissene sine, langt mindre til å involvere seg i et kjærlighetsforhold. Så møter han mystiske Gina på en kafé i London. Han faller for at hun er både vakker og reservert. De forelsker seg i hverandre, og Gina blir med når Lawrence skal representere Storbritannia på G8-konferansen på Island. Her overrasker hun alle, og ikke minst seg selv, når hun utfordrer politikernes vilje til å ta tak i problemet med global fattigdom.

Lawrence står foran et nesten umulig valg. Skal han støtte jenta som har gitt livet hans ny mening, eller ofrer han henne for jobben han har dedikert hele livet sitt til? Og vil politikerne lytte til det hun har å si?

I "Jenta på kafeen" er G8-konferansen lagt til Reykjavik på Island. Bill Nighy ("Love Actually", "Farlig spill") og Kelly MacDonald ("Farlig spill", "Gosford Park", "Trainspotting") har hovedrollene. Manusforfatter Richard Curtis har tidligere forfattet internasjonale suksesser som "Love Actually" og "Fire bryllup og en gravferd".

Britisk romantisk komedie (2004)
Originaltittel: The Girl in the Café
Produsert av: Tightrope Pictures i samarbeid med HBO for BBC
Med: Bill Nighy, Kelly MacDonald, Ken Stott, Anton Lesser, Corin Redgrave
Regi: David Yates
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252