Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 30. august 2003 kl 20.10 Profil: Profil: Giuliano Mauri vever med grener

Pasta-kunstneren

Kunstneren Giuliano Mauri benytter seg av materialer i naturen som kvister, grener, trær og røtter
Kunstneren Giuliano Mauri benytter seg av materialer i naturen som kvister, grener, trær og røtter
Giuliano Mauri drev tidligere en pasta-butikk hvor han selv sto for fremstillingen av pasta i alle former. Nå er han en anerkjent kunstner som benytter seg av alle de materialene naturen kan gi ham. Materialene han bruker varierer med årstidene.

Giuliano Mauri drev tidligere "Raviolo d’oro" i byen Lodi i Italia. I 38 år. Seks dager i uka, sto han og knadde deig, lagde herlig fyll til raviolien og produserte pasta i alle former. Mauri er ikke bare en dyktig pasta-maker, han er også internasjonalt kjent for sin spesielle kunst. Og Mauris kunst er uvanlig: trapper, broer, hus, karuseller og katedraler står som monumenter i skogen rundt Adda-elven. Materialene finnes i naturen – grener, kvister, røtter og blader, sammen med Mauris inspirasjon selvsagt.

Dokumentaren tegner et bilde av denne artisten og pasta-makeren ved å følge ham i hans forskjellige aktiviteter i pasta-bakeriet, hjemme og i Lodigiano-skogene. Seerne kan beundre Giuliano Mauris kunstverk, men ikke kjøpe dem. De tilhører omgivelsene og følger årstidene og forandringene i naturen.

Italiensk produksjon fra 2002
Originaltittel "Giuliano Mauri: Il tessitore del bosco"
Regi Mirto Storni
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83