Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. november 2006 kl 23.10 Lydverket

En norsk verdensstjerne

Lydverket: Reinert Kallbekken Olsen aka Ray Kay gjør det stort i USA. (Foto: NRK)
Lydverket: Reinert Kallbekken Olsen aka Ray Kay gjør det stort i USA. (Foto: NRK)
Moren hans kaller ham Reinert, mens Beyoncé og P. Diddy foretrekker Ray Kay. Lydverket har møtt den norske, anerkjente musikkvideoregissøren hjemme i Hollywood. Vi blir også med ham på locationjakt i Los Angeles.

Etter kort fartstid i Norge, der han regisserte musikkvideoer for blant andre Paperboys og Equicez, reiste Reinert Kallbekken Olsen til Hollywood med store ambisjoner i bagasjen. Ved hjelp av talent, hardt arbeid og gode kontakter har 28-åringen på rekordtid klart å etablere seg i Los Angeles’ musikkbransje. I løpet av to år er han blitt en av USAs mest anerkjente musikkvideoregissører.

Lydverkets reporter Håvard Bråthen har møtt Ray Kay hjemme i Hollywood, der han bor sammen med Dagbladet-reporter Magnus Rønningen og "Finger’n" og "Dansken" fra tidligere Klovner i Kamp. Vi blir også med ham på jobb og på locationjakt i L.A.

Reinert avslører hvordan han har klart å få innpass i en av musikkbransjens mest nådeløse byer, og hvordan han selv har opplevd den enorme suksessen. For i løpet av de siste årene har han regissert videoer for stjerner som Destiny’s Child, Snoop Dogg, Ghostface og Nick Lachey. For videoen til Lachey’s "What’s Left of Me" ble Ray Kay nominert til den høythengende prisen MTV Music Video Award i USA.

I tillegg møter vi superstjerner som Beyoncé og P. Diddy som skryter Reinert opp i skyene for hans arbeid. Eller med P. Diddys ord: "Yeah, I know Ray Kay! He represents Norwegians well."

Om Lydverket
I Lydverket får du artistportretter, dokumentarer, temasendinger og dokumentarer.

De fleste sendingene avsluttes med "Ukens bonusspor", der redaksjonen trekker fram aktuelle låter eller videoer de synes fortjener ekstra oppmerksomhet, eller eksklusive intervjuer med artister om aktuelle temaer.

Mona B. Riise er programleder.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programansvarlig: Håvard Bråthen
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Åslaug Sem
Vaktsjef: Vivi Stenberg, tlf 23 04 84 21/481 70 315
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer