Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 21. april 2009 kl 22.25 Krigens brorskap: D-dagen

Følg lederen!

Løytnant Winters (Damien Lewis) må ta kommandoen over Easy Company. (Foto: HBO)
Løytnant Winters (Damien Lewis) må ta kommandoen over Easy Company. (Foto: HBO)
Det er D-dagen og Easy Company blir sluppet ut over Normandie bak fiendens linjer. Men fallskjermjegerne blir spredd utover et stort område – alene og sårbare for fiendens angrep.

Løytnant Winters (Damian Lewis) står plutselig uten våpnene sine, farlig nær fienden. Eneste forsvarsmiddel er en bajonett. Det tar likevel ikke lang tid før han er gjenforent med en liten gruppe fra Easy Company og noen medlemmer av 82. luftbårne divisjon.

Under gjenforeningen får han vite at troppens kommandant, løytnant Meehan, er omkommet. Winters må selv ta kommandoen. Oppgaven blir å ødelegge en tysk garnison med fire artillerikanoner som er i ferd med å angripe de allierte troppene på Utah Beach. Dette er starten på en av historiens mest omskrevne slag.

Om serien
"Krigens brorskap" er basert på Steven Ambroses bestselger ved samme navn, og forteller historien om Easy Company, det 506. fallskjermregiment i 101. luftbårne divisjon, U.S. Army. Vi følger soldatene fra de starter den første intense treningen hjemme i USA i 1942, til de erobrer Hitlers Ørnerede i Berchtesgaden.

I løpet av krigen utvikler mennene seg til å bli elitesoldater av første klasse. Fallskjermtroppen Easy Company har det alt annet enn lett. De kjemper, sulter, fryser og risikerer livet for hverandre – hver eneste dag. Tv-seerne får igjennom ti spennende episoder følge soldatenes tapre kamp i noen av historiens viktigste øyeblikk.

Boken og manus til serien er basert på timevis av intervjuer med overlevende fra "Easy company" og soldatenes egne nedtegnelser og dagbøker. Den er produsert av blant andre Steven Spielberg og Tom Hanks.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: "Band of Brothers"
Produksjonsselskap: HBO og Warner Bros.
Produsert av: Tom Hanks og Steven Spielberg
Regi: Tom Hanks, David Frankel, David Leland, Richard Loncraine, m.fl.
I noen av rollene: Jimmy Fallon, Nicholas Aaron, Kirk Acevedo, David Schwimmer, Donnie Wahlberg.
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 364