Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. august 2001 kl 22.00 På Jamies kjøkken

Italiensk aften

Den sjarmerende britiske kokken Jamie Oliver har fått mange nordmenn, som tidligere følte seg som noen kløner på kjøkkenet, til å varte opp med de herligeste retter. I kveld inviterer han forhenværende kolleger til italiensk aften.

Anledningen er en gammel venn som kommer fra Tyskland. På menyen står salat med mozarellaost og parmaskinke, ovnstekt havabbor med krydderurter på poteter og sopp og salsa verde. Det utsøkte måltidet avsluttes med sjokoladeterte.

Om serien
Vi følger vi 23 år gamle Jamie når han lager mat for venner, familie og kolleger. Fra sin leilighet på Londons østkant tilbereder han med stor entusiasme og humor herlige, enkle retter, uten tidkrevende forberedelser og kulinarisk fagspråk. Han viser at det å spise hjemme kan være en opplevelse med maksimum av smak og minimum av anstrengelse.

Jamie kombinerer et hektisk sosialt liv med en ubestridelig evne til å skape lekre og upretensiøse retter. - Det er viktig å komme tilbake til basis. Hvis jeg er i stand til å skrive en oppskrift som alle kan følge, hvis de vil, så er det fantastisk, sier Jamie Oliver.

Britisk matserie i seks deler fra BBC Worldwide
Originaltittel: The Naked Chef
Kokk og programleder Jamie Oliver
Pressekontakt:Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64 og
Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53