Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. september 1999 kl 22.30 South Park

South Park (t)


NRK1 onsdag 29. september kl 22.30
South Park (3:12)

Gutta fra South Park ut på tur

Onkel Jimbo og hans kompanjong Ned tar Stan, Cartman, Kenny og Kyle med på campingtur på fjellet. Det de ikke vet er at det der oppe venter dem en ulmende vulkan, som er på vei til å få utbrudd.
En geolog oppdager seismisk aktivitet, og South Park dirrer og venter på katastrofen. Det viktigste er å få reddet guttene, Jimbo og Ned før vulkanen tar dem.
Oppe på fjellet aner guttene, Jimbo og Ned fred og ingen fare. Utstyrt med gevær, niste og øl koser de seg på tur, men problemene bygger seg raskt opp. Først eksploderer jaktbilen, og så forsvinner Cartman.
Hele byen er delt opp i grupper - noen på leting etter de intetanende på campingtur, andre graver demninger for å beskytte byen mot den glohete lavaen.
Guttene får uventet hjelp, men redningsmannen får ikke akkurat som fortjent.

Om serien
South Park er en tilsynelatende stille og fredelig liten by i Rocky Mountains der åtteåringene Stan, Cartman, Kenny og Kyle står sentralt. Rundt dem hersker kaoskreftene, men noen setter de også i gang selv.
På en normal dag i South Park, som nesten aldri forekommer, møter disse fire guttene hverandre på busstoppet for å ta skolebussen til skolen. På skolen underviser Mr. Garrison dem i dagens pensum, med hjelp fra sin hånddukke Mr. Hat. Når guttene trenger hjelp er den afro-amerikanske kokken i skolens kantine til disposisjon.
Og guttene trenger all den hjelpen de kan få. I South Park kolliderer det naturlige og det overnaturlige i et eneste stort kaos. Utenomjordiske vesener turnerer i gatene, og plutselig dukker kjendiser opp ingenstedsfra. Dødelige afrikanske bier fyller luften, rare skapninger bosetter seg i trærne utenfor byen, og på toppen av alt er en aktiv vulkan, et sjømonster og en geningeniør med atskillig mer i sitt laboratorium enn lovlig er, stadig i fokus.
Midt oppe i alt dette må de fire guttene også komme seg gjennom sin egen oppvekst, og takle de vanlige problemene og utfordringene livet har å by på.
For Stan, Kenny, Cartman og Kyle, er deres rare, men dog vakre by, normal. Det overnaturlige, det uvanlige, det gale og det usedvanlige, er bare tingene det innebærer å vokse opp i South Park.

NRK1 onsdag kl 22.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
Kyle og Stan er gode venner. (Foto: Comedy Central)

Produsert av Comedy Central
Kontaktperson NRK Underholdning: Niels Bierge, tlf 23 04 91 15
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18