Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 14. juli 2005 kl 22.05 Kalde spor

Dobbel skade

Politidetektiv Mel (Claire Goose) i
Politidetektiv Mel (Claire Goose) i "Kalde spor". (Foto: Justin Canning, BBC)
I 1990, under karnevalsfestlighetene på Notting Hill i London, ble et fem år gammelt tvillingpar kidnappet. De forsvant sporløst og er aldri sett siden. 13 år senere finner politiet ut at en ung mann som lider av hukommelsestap etter en ulykke, har samme DNA-profil som den savnede tvillingbroren. "Kalde spor"-gruppen innleder etterforskning.

Selv om den unge mannen ikke kan fortelle noe og tilsynelatende ikke er til noen hjelp, gjenopptas nå letingen etter hans tvillingsøster. Den unge mannen er brakt inn etter en trafikkulykke, han er shabby kledd, med uflidd skjegg, blek og han lider under mangelen på D-vitaminer.

Mistanken melder seg om at han har vært holdt innesperret og ikke har sett sollys på lang tid. Sporene peker etter hvert i retning av Nord-England og et mord som nylig er begått der.

Ringvirkninger
Etterforskningsgruppen tar kontakt med foreldrene til tvillingene, men under et konfrontasjonsmøte med den innbrakte mannen, klarer han ikke å gjenkjenne dem.

For politidetektiv Mel får saken sine helt spesielle ringvirkninger. Hun vokste opp som adoptivbarn og får i løpet av etterforskningen en ubendig trang til å oppsøke sin biologiske mor.

Mer om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier.

NRK sendte de tre første sesongene av serien i fjor, og i sommer er førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) og hans team tilbake i seks nye dobbeltepisoder for å gjenoppta flere uløste kriminalsaker der det dukker opp nye opplysninger.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har revolusjonert etterforskningen, slik at etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår.

Foruten Boyd består spesialenheten av psykologieksperten Grace Foley, teknikeren Frankie Wharton samt etterforskerne Mel Silver og Spencer Jordan.

Britisk kriminalserie (2004)
Originaltittel: Waking the Dead (serie 4)
Produksjon: BBC
I hovedrollene: Trevor Eve, Sue Johnston, Holly Aird, Claire Goose og Wil Johnson
Hjemmeside: http://www.bbc.co.uk/drama/crime/waking/
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • http://www.bbc.co.uk/drama/crime/waking/