Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. april 2002 kl 19.55 Sirkusprinsessen 2001

Kvinnelige sirkusartisters Oscar

Asgeir Borgemoen har tatt turen til Stockholm for å snakke med brødrene Bronett, og vise fram glitrende numre fra
Asgeir Borgemoen har tatt turen til Stockholm for å snakke med brødrene Bronett, og vise fram glitrende numre fra "Sirkusprinsessen 2001" (Foto: NRK)
Asgeir Borgemoen har tatt turen til Stockholm og besøkt Sirkus Scott, hvor den årlige prisutdelingen ”Sirkusprinsessen 2001” fant sted. I denne spesielle forestillingen er det kun kvinnelige sirkusartister som opptrer.

Det er brødrene Robert og Henry Bronett som har æren for at denne prisen, som første gang ble delt ut i 1995, ble satt ut i livet – riktignok etter en idé fra faren, Francois Bronett. Prinsesse Christina fru Magnusson er fra 1995 både ”Sirkusprinsessen”s beskytterinne og juryens formann.

I Stockholm besøker Asgeir brødrene Bronett, som gir vår mann gode sirkusråd med på veien. Men ingen må tro at Asgeir ikke har greie på sirkus. Han er både flammesluker og sjonglør fra sin tid i Stella Polaris.

Det er stor variasjon i sirkusnumrene vi får se – alt fra en kinesisk akrobattrupp til ”luftballett”, fra kvinnelige russiske kosakker til trapeskunst av ypperste klasse. Og, ikke minst, et fantastisk nummer fra ”slangemennesket” Svetlana Belova.

En ære
På kort tid har ”Sirkusprinsessen” blitt et arrangement som verdens absolutt fremste kvinnelige artister drømmer om å forbindes med. Å være blant de utvalgte som inntar manesjen i kampen om førsteprisen, er en ære, en utfordring og en mulighet til en karriere på de store verdensscenene dit bare de aller fremste når.

Norsk/svensk produksjon
Programleder Asgeir Borgemoen
Prosjektleder Eva Rutgerson Bie
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Asgeir Borgemoen har tatt turen til Stockholm for å snakke med brødrene Bronett, og vise fram glitrende numre fra ”Sirkusprinsessen 2001” (NRK-foto:

2 Brødrene Bronett og prinsesse Christina, Sirkusprinsessens beskytterinne (Foto: Elisabeth Ohlsson)