Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 8. september 2009 kl 21.25 Life on Mars

Swingers og sminke

Det blir uro blant de lavtlønnede jentene i kosmetikkfirmaet Beauvoir når en kollega blir funnet drept i en åker. (Foto: BBC)
Det blir uro blant de lavtlønnede jentene i kosmetikkfirmaet Beauvoir når en kollega blir funnet drept i en åker. (Foto: BBC)
Liket av en vakker, ung kvinne blir funnet i ødemarken. Sjefsetterforsker Gene Hunt frykter nå at en seriemorder som han arresterte på 60-tallet, igjen er på frifot. For Sam blir synet av offeret en rar opplevelse når det utløser minner fra hans egen barndom.

Offeret jobbet dessuten i det samme kosmetikkfirmaet som hans egen tante Heather gjorde. Vår mann fra fremtiden kan igjen benytte seg av kunnskapen han har med seg fra 33 år frem i tid.

Spaningsoppdrag
Moderne overvåkningsteknikk leder Sam til middelklassemiljøet i byens forstad. Her kommer han over en lyssky handel der en lokal bilforhandler arrangerer private fester for swingers. På festene leier han også inn de lavtlønnede jentene i kosmetikkfirmaet for å "hjelpe dem" til å spe på inntekten sin.

Politietterforskerne Sam og Annie ser ikke noe annet valg enn å gå undercover som et ungt par med interesser i swingersmiljøet, og infiltrerer dermed en verden full av terteskjell, billig hvitvin og lavalamper.

Om serien
Helt siden etterforsker Sam Tyler våknet opp fra koma etter en alvorlig bilulykke, har tilværelsen hans vært i utakt. Nærmere bestemt i 33 år. Livet han hadde i 2006 er snudd på hodet, og litt etter litt begynner hverdagen hans å ta form i 1973.
Sam har etablert seg som politimann, men hans lidenskapelige, samvittighetsfulle og moderne måte å være politimann på skurrer med 70-tallets politisystem. Han skiller seg kraftig ut fra sine kjederøykende, trangsynte, teknologisk tilbakestående, korrupte og hårete kolleger.

Sam jobber også intenst med å skjønne hva som har skjedd med livet hans. Det å bli flyttet 33 år tilbake i tid er merkelig i seg selv, men det dukker stadig opp flere og flere spørsmål i hans eksistens om hva som er ekte og hva som faktisk er "nå". De sannhetene han trodde på i sitt forrige liv blir mer og mer uklare, og hvis det er 1973 som er hans nye virkelighet, hvordan kan han da komme seg hjem igjen til 2006?

Britisk dramaserie i 8 deler (2007)
Produsert av BBC Worldwide
Originaltittel: Life on Mars
Regi: Richard Clark
Produsent: Cameron Roach
Med blant annet Philip Glenister, John Simms og Marc Warren
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79 / 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900LENKER
  • Hjemmeside