Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. mars 2004 kl 19.55 Walkabout

Nils og Ronny gjør Ungarn

Badenymfer i Budapest: Nils og Ronny prøver badevannet på det berømte art deco-badet Gellert. (Foto: Nils og Ronny)
Badenymfer i Budapest: Nils og Ronny prøver badevannet på det berømte art deco-badet Gellert. (Foto: Nils og Ronny)
Det finnes mange måter å komme seg til Ungarn på. Nils og Ronny gjør det som vanlig ikke lett for seg selv, og legger ut på en reise gjennom Europa i en 34 år gammel Mercedes Benz 300 SEL 6,3 - spesielt innkjøp for anledningen. Ekvipasjen vekker voldsom oppsikt gjennom det gamle Øst-Europa.

Bilen må imidlertid parkeres da de kommer frem til den ungarske Puzstaen, Sentral-Europas største steppe. Her prøver Nils og Ronny å redde Nonius-hesten, den ungarske hesterasen som nær ble utryddet under de to verdenskrigene. Hestene som ikke ble drept i kamp, havnet i gryta, og de få som overlevde, havnet igjen ute på Puzstaens endeløse gressletter.

Ukrainsk mafia
Etter opprivende badescener på det verdensberømte Gellert Bad & Spa i Budapest, plukker gutta opp Linda, en haikende jente langs veien. Stor ståhei blir det når hun forteller at hun av alle ting studerer norsk i Budapest.

Linda skal besøke søsteren sin, og Nils og Ronny blir med. Søsteren bor alene med to griser og fem hunder på en bondegård langt ute på landet, etter å ha jobbet i flere år for mafiaen i Ukraina. Gutta trakteres med hjemmelaget brennevin, mens søsteren forteller hvordan mafiaen brukte landbrukspenger fra EU for å bygge casinoet hun jobbet i.

Dette er jenter med bein i nesa og sine meningers mot, og utover kvelden er det ikke bare den ukrainske mafiaen som får så hatten passer. Her blir det også rikelig med friske analyser av ungarsk politikk og samfunnsliv…

Om serien
Walkabout er et annerledes reiseprogram, litt utenfor allfarvei. Nils og Ronny møter uvanlige mennesker på ukjente steder, og har på ekte "Walkabout"-vis en god del ikke helt dagligdagse opplevelser.

Reiseprogram. Produsert av Nils & Ronny AS i samarbeid med NRK.
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)


LENKER
  • Hjemmeside