Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 10. april 2003 kl 20.05 Stereo: spesial

En jordnær superstjerne

Per Sundnes har møtt Alicia Keys i Oslo (Foto: BMG)
Per Sundnes har møtt Alicia Keys i Oslo (Foto: BMG)
Bare 15 år gammel begynte Alicia Keys å skrive låter. Seks år senere er hun en av verdens mestselgende soulartister og har vunnet det meste av musikkpriser. Per Sundnes møtte den oppegående og jordnære superstjernen i Oslo mens hun var på verdensturné.

Alicia Keys fikk virkelig fart på karrieren da hun kom under vingene på legendariske Clive Davis, som blant annet har Janis Joplin, Whitney Houston og Santanas comeback på samvittigheten.

På turnéen har hun også norsk selskap i tillegg til musikere og moren. Vestlandsjenta Synnøve Hjorthoel arbeider i Keys’ plateselskap, og har en del av æren for verdenssuksessen.

Den unge superstjernen er oppvokst i New York, og markerte seg tidlig som et stort musikktalent. Hun er klassisk utdannet pianist og vokalist. Allerede som 16-åring fikk hun avslutte Professional Performance Arts School et par år før tiden grunnet utmerkede karakterer. Da debutalbumet "Songs In A Minor", som foreløpig er hennes eneste, kom i 2001, solgte det 50 000 eksemplarer allerede samme dag som det kom på markedet. Albumet gikk rett inn på førsteplass på Billboardlisten.

Egenprodusert dokumentar
Programledere: Nina S. Martin og Guttorm Andreasen
Prosjektleder: Line Hødnebø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96