Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. mars 2013 kl 20.15 Oppdrag Nord-Norge

Dagens utfordring


Kaptein Mads Bækkelund blir utfordret til å hoppe fra en høy bro i stupmørket. Vil han ta utfordringen?

I tredje episode av "Oppdrag Nord-Norge" drar gjengen med ekstremsportutøvere innom Nord-Europas fjellrikeste øy, Andørja, og etterhvert Sortland i Vesterålen. Her får frikjørerne Karsten Gefle og Pia Nic Gundersen utfordret de stupbratte fjellene.

Den aller største utfordringen går uansett til kaptein Mads Bækkelund, som i nattens mulm og mørke blir utfordret til å hoppe pendel fra en 30 meter høy bro. Vil han klare å samle mot nok til å ta utfordringen?

Om serien
"Oppdrag Nord-Norge" starter i Tromsø, videre drar de til Lyngen, sørover til Senja, Andørja og Vesterålen før de runder Lofoten og drar over Vestfjorden til siste stopp på turen, Steigen.

I åtte uker følger vi de adrenalinsøkende utøverne fra sted til sted i nordnorsk natur, der utfordringer skal overvinnes og drømmer kan gå i oppfyllelse! Vi møter de forventningsfulle utøverne idet de mønstrer på i Tromsø for å oppleve sitt livs eventyr. Kaptein Mads Bækkelund har tatt med seg PC Fosse og Jokke Sommer fra forrige ekspedisjon i Sognefjorden, begge skadet, men med håp om å klare å komme tilbake i løpet av turen.

Kapteinen aner lite om alle utfordringene han har i vente, idet de setter kurs mot Lyngsalpene. Drømmen om urørt snø i de spektakulære Lyngsalpene og nordlys blir oppfylt, mens vennskapet allerede har begynt å blomstre. Mads Bækkelund får virkelig sett hva som er drivkraften til gjengen, når han blir invitert med på ekspedisjonens første topptur- på akebrett.

Årets utøvere
JØRGEN WILLUMSEN, 26 år fra Bærum, jibber
For tiden studerer Jørgen ved Kunsthøgskolen i Oslo der han jobber med design og håndverk innenfor et bredt spekter. Jørgen har også hatt en karriere på ski. Han startet tidlig ut med Telemark-ski og gikk over til Twintip. Han hadde noen gode sesonger som jibber og frikjører verden rundt. I dag bruker han all sin tid på kunst og design, men nærheten til fjellet, naturen og friluftsopplevelsene er utrolig viktig for ham.

PC FOSSE, 23 år fra Asker, jibber
Per Christian Fosse har vært aktiv jibber i 7 år, de siste 4 på profesjonelt basis. Tross mange skader regnes han som Norges store håp/talent innen sporten. Jibbing er en gren innenfor freestyle som involverer avanserte triks og ofte utføres på ulike naturlige eller menneskeskapte elementer. PC er 100 prosent dedikert til sporten og elsker utfordringen i å lære nye triks. Han var med på «Oppdrag Sognefjorden» og gjorde stor suksess både sportslig og sosialt. Han er skadet i årets sesong, men håpet er å få til et comeback i løpet av serien.

KARI TRAA, 38 år fra Voss, tidligere kulekjører, fallskjermhopper
Kari Traa begynte med skikjøring allerede som treåring, og med freestyle som sekstenåring. Kulekjøring er en freestyle-gren innenfor skiidretten og en kombinasjon av fart, teknikk og hopp. Traa vant sitt første internasjonale skirenn i 1997, og har siden den gang blitt olympisk mester, vunnet den totale verdenscupen flere ganger og har enda flere NM-titler. Under «Oppdrag Nord-Norge» er hun gravid og må begrense utfordringene noe, men drømmer om å se Nord-Norge fra lufta.

KARI SCHIBEVAAG, 34 år fra Stavanger, kiter
Kari Schibevaag har alltid drevet med idrett. Hun er regnet som er av verdens beste kitere og har hatt et lidenskapelig forhold til sporten de siste 11 årene. Hun kan skilte med hele ni seiere i verdensmesterskap både på snø og vann. Kiting representerer frihet for Kari, også fordi hun kan ta den med seg overalt i verden, året rundt i nesten all slags vær.

KARSTEN GEFLE, 32 år fra Gjøvik, frikjører
Karsten har vokst opp i en skifamilie og ble for alvor hektet på skisirkuset første gang han satte skiene utfor alpene i Chamonix. I dag, nesten 30 år etter at han fikk sitt første par med ski, lever han av og for frikjøring på heltid og er regnet som en av Norges beste.

PIA NIC GUNDERSEN, 27 år fra Sortland, frikjører
Pia startet skikarrieren i bæremeis på ryggen til far. Hun fikk ski på beina allerede i treårsalderen og brukte store deler av tenårene på alpint. Hun konkurrerte mye, men la opp i en alder av 20 år. Siden har det handlet om frikjøring for denne tøffe jenta.
Utenom studerer hun landskapsarkitektur, men idet snøen har falt, drar hun gjerne Chamonix for å konkurrere og nyte livet på beste måte, i fjellet.

ATLE DAHL, 40 år fra Stavanger, basehopper
Atle har drevet med basehopp i femten år og blir populært kalt «Legenden» i miljøet.
Han var kjent som en av verdens beste "trackere", det vil si presisjonsflyving uten wingsuit. Han har siden starten vært med på å utvikle sporten slik vi kjenner den i dag. Atle er medlem av BASEforeningen MIDGETBASE. Til daglig bor og lever han i bobil og nyter glade dager i Stavanger, Romsdalen eller Chamonix.

JOKKE SOMMER, 26 år fra Son, basehopper
Joakim Sommer fikk sitt store gjennombrudd under «Oppdrag Sognefjorden» og har hoppet BASE i fire år. Jokke har rukket å bli en ettertraktet wingsuitflyver med 500 hopp bak seg og oppdrag verden over. Han lever av og for sporten og er uten tvil et stort talent. I tillegg er han fallskjermhopper og driver med speedflying.
I årets sesong er han, i likhet med PC, skadet, men jobber for å komme tilbake og få hoppet et fjell i Nord-Norge.

ANDREAS ÅMLI HANSEN, 32 år fra Fredrikstad, frikjører snowboard
Andreas startet sin idrettskarriere innen bryting og ble norgesmester på slutten av 90-tallet. Til forskjell fra mange snowboardere kastet han seg ut i frikjøringsmiljøet og har stått mer utenom løyper enn i park. Han er en allsidig naturens mann og liker å la det gå sport i å gjøre det vanskelig for seg selv.

MADS BÆKKELUND, 45 år fra Sokna, kaptein, gründer og livsfilosof
Mads Bækkelund er kaptein på Fjord Visjon. Han er en eventyrer og livsnyter på stadig reise. Med sterkt engasjement og uredd holdning reiser han ut på denne reisen, intetanende om hva som venter dem.

Norsk underholdning/dokumentarserie i 8 deler (2012)
Produsert av Flash Studio AS for NRK
Produsent: Sindre Kinnerød
Prosjektleder NRK: Gitte Calmeyer
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske telefon:41506747
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900