Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 12. januar 1999 kl 20.00 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 tirsdag 12. januar kl 20.00
Advokatene (18)

Katolsk prest i knipe

Bobbys prest og personlige venn ber om juridisk assistanse etter at en kvinne dør av hjertestans under en religiøs seanse.
Uten tilltatelse fra den katolske kirke har presten bedrevet eksorsisme. Presten forteller at kvinnen var diagnostisert som schizofren og mente seg besatt av djevelen. Derfor utførte han utdrivelsen som en form for psykologisk terapi, hevder han. Nå står han i fare både for å miste sitt embete og å bli tiltalt for drap.
Eugene på sin side blir i all hast tilkalt til et legekontor der en av advokatfirmaets klienter, Martin Parks, ligger pladask på maven med et legeinstrument i rektum. Parks beskylder legen for perverse tilbøyligheter, og det hele ser ut til å ende i et nokså delikat juridisk oppgjør.

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA, der den hittil har gått i fire sesonger. Serien er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.

NRK2 tirsdag kl 20.00

Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley

Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51