Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 6. november 2002 kl 21.00 Niern: Vennskapens pris

En ubehagelig problemstilling

Lewis’ advokat Beth (Anne Heche) i en dramatisk situasjon i Malaysia (Foto: Scanbox)
Lewis’ advokat Beth (Anne Heche) i en dramatisk situasjon i Malaysia (Foto: Scanbox)
Tre unge og svært forskjellige amerikanske menn, Lewis, Tony og Sheriff, treffes på en rundtur i Asia. Den umake trioen avslutter en måned lang reise til Penang, Malaysia, med en uhemmet utflukt som får følger to år senere. En av dem blir tatt for besittelse av hasj, noe som straffes med døden i Malaysia. De to andre er i høy grad medskyldige, men vil de stille opp for sin venn?

På de tre vennenes siste dag sammen bestemmer de seg for å si adjø med en skikkelig fest. På en leiet sykkel kjører de vaklende og leende av sted på de humpete grusveiene, og ender til slutt med å styrte i en bananplantasje. Sykkelen er ødelagt, og fulle som de er, kaster Sheriff den utfor en klippeskrent. Neste dag vinker Tony og Sheriff farvel til Lewis – og også til det lille hasjlageret de har, det blir nemlig plassert hos Lewis, uten at han vet om det.

Lewis ble arrestert dagen etter de to andres hjemreise. Sykkelutleieren ba myndighetene lete etter den forsvunne tohjulingen, men i stedet fant de hasjen i Lewis’ bungalow, en mengde som er nok til å få strengeste dom. Når dødsdommen er en realitet, avslører Lewis at de to andre var med og dermed kan dommen bortfalle, hvis de møter opp og beviser overfor retten at Lewis delte hasjen med noen.

Hvis Tony og Sheriff ikke makter å ta sin del av ansvaret, må Lewis ofre livet for deres felles påståtte forbrytelse. Saken er enkel, men det er ikke beslutningen. For Tony er det ikke bare karrieren som kompliserer saken, men også hans forlovede Kerrie, som frykter for hans liv og trygler ham om å bli. Sheriffs situasjon tar en overraskende vending når han blir følelsesmessig involvert i Beth, Lewis’ advokat.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel ”Return to Paradise”
Regi Joseph Ruben
I rollene Vince Vaughn, Anne Heche, David Conrad, Joaquin Phoenix og Vera Farmiga
Pressekontakt Inger Larsen, tlf. 23 04 74 83