Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 1. juni 2010 kl 19.55 Den store reisen

Et veiskille

Den store reisen: Familien Berg reiser til Himba-stammen i Namibia. Fra venstre: Karin, Reidar, Kristine og Ida Berg. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
Den store reisen: Familien Berg reiser til Himba-stammen i Namibia. Fra venstre: Karin, Reidar, Kristine og Ida Berg. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
Jentene i familien Prøis har fått friere i Ecuador. I Namibia blir det en sterk opplevelse for Karin når en av kvinnene i himbastammen føder et barn.

Det har gått en stund siden familiene reiste hjemmefra, og førsteinntrykkene fra deres nye omgivelser har lagt seg.

Blir fridd til
I Ecuador begynner familien Prøis å bli godt kjent med waoraniene de bor hos, men de synes det er vanskelig å huske hva hver enkelt heter. Nå har de funnet sin egen løsning på det problemet. De unge guttene i stammen har på sin side virkelig begynt å få øynene opp for de blonde norske jentene. Tuva og Aurora får uventet oppmerksomhet fra de unge mennene.

I Indonesia har Gry funnet en god tone med kvinnene i stammen, og hun hjelper villig til med deres arbeidsoppgaver. Men når Stein blir syk blir familiene rådville. Men mentawaiene har en løsning, og gjør sitt for at Stein skal bli bedre igjen.

Fødsel hos stammen
Familien Berg i Namibia er delt i sitt syn på hvordan de skal håndterer himbaenes livsstil. Mens Reidar og Kristine stadig kommer nærmere himbaene, har Karin og Ida fortsatt problemer med å innrette seg etter stammens skikker. Men når en av himbakvinnene føder et barn, får Karin en spesiell oppgave. Det endrer hennes forhold til himbakvinnene for resten av oppholdet.

Om serien
Hva skjer når du tar en helt vanlig norsk familie ut av stua, og plasserer dem midt i et primitivt stammesamfunn? Tre norske familier har reist fra Norge for å leve tre uker i en fremmed og ukjent kultur. De blir sendt til tre ulike verdenshjørner, og må leve nøyaktig som stammene de bor hos, i henholdsvis Namibia, Ecuador og Indonesia.

De lever i samfunn hvor man sover i en regnskog full av slanger, hvor kvinner ikke får vaske seg, og hvor det jaktes på apekatter og skilpadder med pil og bue. Klarer familiene å integrere seg?

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt reality-/dokumentarserie i 12 deler
Produsert av Strix
Prosjektleder, NRK Underholdning: Per Selstrøm
Line producer, Strix: Malin Østli
Pressekontakt: Mette K. Skjong (tlf 90 18 38 38)
Publikum bes kontakte Publikumservice, 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer