Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. mai 2007 kl 19.30 Ut i naturen: Bent - båt, børse, bær og brød

Tett på en glad mann i naturen

Ut i naturen: Bent Ask er en glad naturelsker (Foto: Jan Erik Tangen)
Ut i naturen: Bent Ask er en glad naturelsker (Foto: Jan Erik Tangen)
Bent Ask fra Porsgrunn ferdes ute hele året og nyter tilbudene et liv i det grønne kan gi. Han følger en gammel norsk tradisjon med å høste i naturen.

- Tenk hvor heldige vi er som har all rikdommen rundt oss, sier han. – Den ene dagen kan en trekke fersk fisk, den neste plukke bær eller gå på jakt. Men det viktigste er det å være ute, bruke sansene og suge til seg av alle inntrykkene, mener han. – På hver eneste tur er det noe å undre seg over, glede seg over og lære av.

Smilet og latteren er aldri langt unna, selv om sansene gjerne er i helspenn når han ferdes ute. Han setter stor pris på nærområdene, og han bruker både skogen og sjøen. – Det er helt fantastisk å bo sånn til at en kan hente seg en fiskemiddag etter arbeidstid. Sånt setter jeg mer og mer pris på, sier Bent Ask. Snekka han tøffer ut fra Porsgrunn med for å fiske i fjorden eller i Langesundsbukta, har fulgt familien i mer enn femti år. Og mye fisk er løftet over rekka på den båten.

- Sesongen har høydepunkter hele tiden, en kan ikke sette noe opp mot hverandre selv om skogsfuglejakta på mange måter er min jakt, sier Bent. Elgjakta får han også med seg hver høst. Likevel har mannen følelser og respekt for alt liv han møter på turene sine. Hele tiden gir friluftslivet ham noe å glede seg over, enten han sitter i bua si og binder snører eller inviterer venner hjem til et godt måltid.

- Det er mangfoldet som gjør at det er så fint. Rekker aldri å bli lei, vet du, sier den glade naturelskeren.

Program fra Naturredaksjonen, NRK Hordaland
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900