Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. april 2001 kl 22.10 Andrea Bocelli - en drøm blir oppfylt

Andrea Bocelli - en drøm blir oppfylt (t

NRK1 1. påskedag søndag 15. april kl 22.10
Andrea Bocelli - en drøm blir oppfylt

Utendørskonsert i New York

I fjor sommer opptrådte den italienske tenorhelten Andrea Bocelli på en utendørskonsert i Liberty State Park, like ved Ellis Island i New York, der utallige emigranter satte sin fot på amerikansk jord for første gang. Konserten byr på klassiske numre av Puccini og Verdi, og selvfølgelig får vi også høre Bocelli synge \"O Sole Mio\". Gjesteartister er Ana Maria Martinez og Sarah Brightman.

Andrea Bocelli var så absolutt blant sine egne da han, ulastelig kledt i sin Armani-smoking, dukket opp på scenen i Liberty State Park. Forventningen og begeistringen blant publikum var til å ta og føle på allerede fra første nummer, \"La donna e\' mobile\" fra Verdis \"Rigoletto\". I perfekt samspill med the New Jersey Symphony Orchestra, dirigert av Zdenek Macal, fortsatte Bocelli med mer musikk av Verdi, \"Di quella pira\" fra \"Il Trovatore\".

Vakker Puccini-duett
Vi får også oppleve Ana Maria Martinez og Andrea Bocelli i vakker duett i Puccinis \"La Boheme\". Publikum ble nok rørt av den tragiske kjærlighetshistorien mellom Mimi og Rudolfo, men \"Torna a Surriento\" og \"O Sole Mio\" fikk dem til å reise seg i begeistring. Under sistnevnte, som for mange er Italias nasjonalsang, følte mange seg kallet til å synge med.

Sarah Brightman har hatt en kjempehit med Andrea Bocelli med \"Con Te, Partiro\", og publikum fikk det de ventet på. Men først sang Sarah Brightman den vakre \"Music of the Night\" fra Lloyd Webbers \"Phantom of the Opera\".

Andrea Bocelli er 42 år, gift med Enrica og har to sønner. Han ble blind da han var 12 år, og har blant annet tatt jobber som barpianist for å betale sin sangundervisning. Han vokste opp på en vingård i Lajaticoi, vest i Toscana i Italia.

NRK1 søndag kl 22.10
Tidligere sendt 29.12.00

Amerikansk produksjon
Originaltittel: Andrea Bocelli - Statue of Liberty Conert - American Dream
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Andrea Bocelli.