Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 30. juni 2011 kl 19.55 Løysingar for framtida

En trio med mye pågangsmot


"Vær den endringen du vil se i verden" sa Mahatma Gandhi. Trioen vi skal møte i andre episode av "Løysingar for framtida", lever i høyeste grad opp til dette.

For Donna Morton, Paul Basil og Gary Hirshberg er ikke økonomisk vekst usammenlignbart med beskyttelse av miljøet. Trioen er overbeviste om at de kan levere gode løsninger på de globale problemer vi står ovenfor i dag. De satte ideene ut i praksis og viste at endring er i største grad mulig.

Store område av jordbrukslandet i verden er forgiftet. Det blir vanskeligere å skaffe mat og holde seg frisk. Tre pådrivere for en mer miljøvennlig bedriftstankegang presenterer grønne prosjekt fra Canada, USA og India.

Om serien
30 idealister som ønsker endring, 26 land, 6 kontinenter, 10 episoder og 10 spennende temaer. Dette er noe av det du får i den nye, britiske serien "Løysingar for framtida". Kan alle mennesker på jorden dra nytte av dens ressurser, uten samtidig å ødelegge for fremtidige generasjoner?

Svaret på dette er allerede gitt av kreative idealister fra alle verdenshjørner. De har alle en ting til felles: De ønsker en ny bærekraftig økonomisk vekst som ikke går på bekostning av sosiale og økologiske problemer, men som ivaretar jorden, dens ressurser og innbyggere.
Møt fremtidens entreprenører!


Britisk dokumentarserie i 10 deler
Originaltittel: Architects of change
Kveldens episode: Growth the Green Way
Pressekontakt: Guro Krossen, 48 19 38 38
TV-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900