Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 4. februar 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Peru

Lonely Planet: Peru (t)

NRK2 søndag 4. februar kl 20.10
Lonely Planet (9:13)

Peru på kryss og tvers

Peru er et av de kulturelt og geografisk mest mangfoldige land i verden. Landet strekker seg fra Amazonas over Andesfjellene til Stillehavskysten. Den reisende reporter Neil Gibson starter sin reise i hovedstaden Lima, en av Latin-Amerikas hurtigst voksende byer.

I Lima besøker Neil pater Eugine Kirke, en irsk prest som driver en misjonsstasjon i Villa El Salvador, en av de første slumbyene som skjøt opp utenfor Lima. Neil besøker også markedet hvor han får smake på lokale spesialiteter.

Fra Lima drar han nordover til Huaraz i Andesfjellene som ligger en nitimers bussreise unna. Huaraz er et senter for trekking og fjellturer i Peru. Etter å ha brukt et par dager på å akklimatisere seg på 3000 m.o.h., tar Neil en dagstur til en isbre som ligger på rundt 4800 m.o.h. En busstur på tolv timer bringer Neil fra Huaraz til kystbyen Trujilo. Herfra er det ikke langt til surfeparadiset Huanchao som avlegges et besøk.

Amazonas
Neste etappe på reisen fører vår reisende reporter inn i Amazonas, hvor han utforsker regnskogens dyreliv. Fra Perus største jungelby Iquitos flyr han tilbake til Lima før turen fortsetter sørover gjennom Perus ørken langs kysten til Ica. I ørkenen besøker han en gravplass fra oldtiden som er blitt ødelagt og plyndret.

Ferden fortsetter sørover til Nazca som er kjent for de mystiske dyrefigurene som er opptil 200 meter lange, og som er \"tegnet\" på et kjempeareal. Titicacasjøen, på grensen mellom Peru og Bolivia, er neste stopp. Neil tar båt ut til Taquile hvor han sammen med de totalt selvforsynte øyboerne deltar i potetfesten.

Neil tilbringer siste del av reisen i Machu Picchu med å gå rundt blant de imponerende ruinene fra det gamle Inkariket.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte tv- programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere. I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

NRK2 søndag kl 21.10
Tidligere sendt 7.11.99

Fakta - innkjøpt
Originaltittel: Lonely Planet
Produksjon: Pilot Production (1998)
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf. 23 04 98 41 (anne.marie@astad.no)

Bilde
Innbyggerne på øya Taquile i Titicacasjøen feirer at potetene er vel i hus.