Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 11. august 2013 kl 20.10 Dokusommer: Stort teater i lita bygd

Nordens største friluftsteater


Vesle Verdal er arena for Nordens største friluftsteater, "Spelet om Heilag Olav". Bygda settes totalt på hodet en gang om året når spelet skal igang.

Blant lokalbefolkningen finnes mange som lever og ånder for spelet, men å holde styr på 800 skuespillere, sceneriggere og kostymører er en svært krevende jobb.

I denne dokumentaren fra sommeren 2011 følger vi de siste fire ukene før premieren på det 57. spelet.

Noen av de som gir alt for å lykkes er:
Regissøren, Bentein Baardsen, har regi for andre gang på spelet. Hvordan velger han å tolke historien, og hvordan blir dette mottatt av skuespillere og publikum? Hva vil han ha forandret fra i fjor? Hvordan er det å gå på en så stor oppsetning med så kort prøvetid?

Kongen, Nikolai Cleve Broch var konge også i 2004. I mellomtiden har han vært ansatt på Nationaltheatret og spilt i flere storfilmer, blant annet "Max Manus". Hvordan blir det for ham å komme tilbake til spelet i Verdal, og gjøre kongen på nytt under en ny regissør?

Amatørskuespilleren Bjørnar Berg Ferstad (27) fra Verdal skal være med for andre gang. Han er født med Downs syndrom, men lar ikke dét stoppe ham i rollen som en av gårdsfolkene. - Jeg er glad for at jeg kan vokse opp i dag. Hadde jeg levd for tusen år siden kunne jeg vært utburd jeg også, sier Bjørnar og peker på et sentralt element i stykket der "annerledesbarn" blir satt ut i skogen for å dø.

Sendt tidligere.


Originaltittel: 1030 – stort teater i lita bygd
Produsert av TMM Produksjon 2011
Kontaktperson for pressen: Jade Josefine Nordahl / 92403873
TV-seere bes kontakte Publikumsservice / 815 65 900