Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. november 1999 kl 23.25 Nattkino: Jane Eyre

Nattkino: Jane Eyre (t)


NRK1 lørdag 6. november kl 23.25
Nattkino: Jane Eyre

En uforglemmelig kjærlighetssaga

Charlotte Brontës klassiske roman \"Jane Eyre\" fra 1847 ligger til grunn for Franco Zeffirellis film av samme navn. Det stormfulle kjærlighetsforholdet mellom den vakre, unge guvernanten Jane Eyre og den nesten dobbelt så gamle godseieren Edward Rochester er filmens sentrale tema.
Franco Zeffirellis film følger Brontës roman ganske tett. Innledningsvis tegnes et barndomsportrett av Jane. Den foreldreløse Jane Eyre blir motvillig oppfostret av en rik tante som aldri lar henne glemme at hun kommer fra enkle kår. Etter noen år blir Jane sendt til Lowood School, en skole for foreldreløse barn som styres med jernhånd av en hensynsløs rektor. Den unge Jane spilles av Anna Paquin.
Etter skolegangen får Jane (Charlotte Gainsbourg) jobb som guvernante på Thornfield Hall, en staselig herregård i det vakre Yorkshire. Hun skal ta seg av en liten pike, Adele.
Godseieren, Sir Edward Rochester (William Hurt), er svært sjelden hjemme. En dag Jane er ute på en spasertur, møter hun en fremmed på en svart hest. Mannen blir kastet av, og Jane hjelper ham. Den fremmede viser seg å være Sir Rochester. En romantisk, stormfull og uforglemmelig kjærlighetssaga innledes.

NRK1 lørdag kl 23.25

Bilde (via Scanpix/Internett)
I rollene som Jane Eyre og Edward Rochester møter vi Charlotte Gainsbourg og William Hurt.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1995)
Originaltittel: Jane Eyre
Regi: Franco Zeffirelli
I rollene: William Hurt, Charlotte Gainsbourg, Joan Plowright
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41