Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. oktober 2008 kl 21.30 Sommer

Utfordringer i familien

Sommer: Lærke (Cecilie Bøcker Rosling) og Lotte (Caroline Dahl) reiser til København for å besøke Mille. (Foto: Thomas Marott, DR)
Sommer: Lærke (Cecilie Bøcker Rosling) og Lotte (Caroline Dahl) reiser til København for å besøke Mille. (Foto: Thomas Marott, DR)
Jakob blir beordret hjem fra Afrika, og får problemer med å finne seg til rette igjen i Danmark. Christians sykdom og nye livssituasjon skaper spenninger innad i familien og relasjonene utfordres.

Jakob har opplevd store forandringerden siste tiden. Det er slutt med kjæresten gjennom mange år, Mille, og da han returnerte til Malawi for å fortsette arbeidet for Leger Uten Grenser ble han beordret hjem igjen til Danmark. Jakob kommer hjem som en utbrent og rådvill mann. Han føler seg ikke på plass i livet, og opplever at det bare er i jobben han fungerer.

Forandringer i hjemmet
Hjemme i villaen til familien Sommer i Frederiksværk er mye forandret. Christian er syk, og forsvinner mer og mer inn i sin egen verden, mens Sophia søker til kirken. Adam bor i barndomshjemmet for å hjelpe foreldrene i denne vanskelige tiden og nå skal også Adams kjæreste Anna flytte inn. Hun er gravid og selv om de frykter påkjenningen ved å bo sammen med foreldrene, er dette den eneste løsningen for at de skal få mer tid til å se hverandre.

Doktor Sommer
Legepraksisen til familien Sommer har fått ny sekretær, og Jakob stepper inn som lege igjen. Han involverer seg sterkt i et av pasientforholdene når en desperat mor ber om slankepiller til sin 13-år gamle datter. Hun sliter med overvekt og mistrivsel, men Jakob mistenker at det er andre og mer alvorlige forhold som preger jenta.

Forventninger og skuffelser
Nelly er Christians datter fra et tidligere forhold og da Nelly helt uventet dukket opp i livet til familien Sommer, skapte det reaksjoner hos mange. Forholdet Nelly har klart å bygge til faren og den øvrige familien i løpet av det siste året, blir nå sterkt utfordret av Christians sykdom. Han har problemer med å huske at Nelly er hans egen datter, og dette fortviler henne sterkt.

Lærke tar med seg venninnen Lotte og drar på tur til København for å besøke moren sin, Mille. Her får de innblikk i morens nye liv, noe som byr på fest, spenning og moro, men også brutte forventninger og store skuffelser.

Om Sommer
"Sommer" er fortellingen om legefamilien som hver dag forsøker å gjennomskue symptomer hos andre mennesker, men som ikke tør se egne svakheter i øynene. Når faren i familien blir syk, sprekker den tilsynelatende perfekte fasaden. Kanskje er de ikke så feilfrie som man skulle tro?

Vi møter en dansk familie i flere generasjoner, og får innblikk i deres liv og relasjoner, gleder og sorger, i en historie om samhold og splittelse innenfor og på tvers av generasjonene. For hva skjer når etablerte maktbalanser i familien plutselig endres?

Mellommenneskelige relasjoner
Et rikt persongalleri belyser mellommenneskelige relasjoner av ulik art med familien Sommers liv som utgangspunkt. Slik skildres både velhavende, arbeidsløse, kriminelle, offentlig ansatte, ufaglærte, akademikere, sosialt utstøtte, kunstnere, homoseksuelle, forretningsdrivende og nydanske landsmenn - og deres mer eller mindre alvorlige problemer.

Det blir et hyggelig gjensyn med de kjente skuespillerne fra første sesong av Sommer, men man kan også glede seg til å stifte bekjenskap med flere av Danmarks beste skuespillere som Stine Stengade, Thomas Levin, Nicolas Bro, Tommy Kenter, David Dencik, Cyron Melville og Maibritt Saerens.

Dramaserie fra Danmarks Radio (2008)
Regi: Louise N. D. Friedberg
Produsent: Camilla Hammerich
Manus: Dunja Gry Jensen
I rollene: Lars Ranthe, Marie Louise Wille, Jesper Langberg, Cecilie Bøcker Rosling, Lisbet Dahl, Mikael Birkkjær, Camilla Bendix m.fl.
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer