Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. januar 2007 kl 17.30 Åpen himmel: Aftensang fra Bergen

Åpen himmel

Jørn-Henning Theis (foto: NRK / Hordaland).
Jørn-Henning Theis (foto: NRK / Hordaland).
Kjærlighetsvise i moll

Gamle salmer og nye salmer. Kjære og kjente salmer og noen mindre kjente salmer. Samlet utgjør de vår store salmeskatt. Dette er utgangspunktet for 3 søndager med Aftensang fra Korskirken i Bergen.

Christine Guldbrandsen (foto: Øystein Klakegg).
Christine Guldbrandsen (foto: Øystein Klakegg).
Christine Guldbrandsen (bildet) sang seg til topps i den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2006 og hun har 2 CD’er og mange TV-opptredener bak seg. I dag får du høre henne synge "Den dag kjem aldri" i Korskirken i Bergen.

Den mollstemte kjærligheten er utgangspunktet for prest Jørn-Henning Theis sin betraktning. At gleden og sorgen har flere sider – også den mollstemte. Bibelteksten er Johs 4, 7-19 og 25-26 – historien om kvinnen ved brønnen.

Du får også møte Primula Veris. De er sangklassen ved Griegakademiet i Bergen og er underveis med en lang utdanning i klassisk sang. Slik skal noen av fremtidens store klassiske sangere synge oss igjennom alle de 3 programmene. De er under musikalsk ledelse av Vidar Eldholm Olsen som også har med seg Mats Grønner på gitar, Magne Thormodsæter på bass og Snorre Bjeck på perkusjon.

Se Åpen himmel på NRK1 søndag 1. juli kl. 17:30 - reprise fra 21. januar.