Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. oktober 2007 kl 20.05 Kvitt eller dobbelt

Kunnskap satt på prøve

Martine Lysebo fra Drammen (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK).
Martine Lysebo fra Drammen (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK).
Kveldens program har to nye deltakere, Tarjei Torp som skal opp i Norske kommuner og Martine Lysebo som skal teste sine kunnskaper om Astrid Lindgren.

Tarjej Torp (14) fra Leknes skal opp i noe så imponerende stort som norske kommuner. Interessen begynte da han bladde i et leksikon, for å lese om ulike land. Han fant mye informasjon om alle kommunene i den boken, og har siden den gang fortsatt å interessere seg for norsk geografi – fordelt på alle kommunene. Ellers er Tarjei medlem av Natur og Ungdom. Han var med i oppstarten sammen med søsteren sin, og nå er de seks stykker som er med i Leknes Natur og Ungdom. De har jobbet med å forberede seg til valgkampen til høsten, og er imot prøveboring etter olje – i motsetning til ordfører Guri Ingebrigtsen.

Martine Lysebo (11) år fra Drammen skal opp i vår alles kjære Astrid Lindgren.
Mamma og pappa har alltid lest høyt – og Martine liker at de gjør det ennå selv om hun leser godt selv også. Astrid Lindgrens bøker har hun likt siden barnehagen. Martine sier at hun liker bøkene fordi de er så spennende, morsomme, men også skumle. Favorittbøkene hennes er Mio min Mio og Brødrene Løvehjerte.

Om "Kvitt eller dobbelt"
"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programserien har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

I fjor ble Kvitt eller dobbelt igjen en seersuksess, denne gangen med Nadia Hasnaoui som er programleder i studio. På "bakrommet" har hun god hjelp fra Christian Strand. Mens Nadia spør ut kandidatene, følger Christian familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

I hvert program møter vi tre unge mennesker med spesialkunnskap om et bestemt tema. De spenner vidt, fra Elvis og Tutankhamon til Rally VM og norske kommuner, for å nevne noe. Til sammen var det 1400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Hver kandidat starter på 1500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48.000 kroner. I tillegg til en fagdommer for hvert tema er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.


Egenprodusert underholdning (2007)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Karoline Berg 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no


LENKER
  • www.nrk.no/programmer/tv/kvitt_eller_dobbelt/5602593.html