Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 31. oktober 2005 kl 20.05 Ramsay ryddar opp

Bonapartes bistros Waterloo

Kokken Ramsey lærer bort et trick og to til ukyndige kokker – i
Kokken Ramsey lærer bort et trick og to til ukyndige kokker – i "Ramsey rydder opp". (Foto: Optomen Television)
Bonapartes bistro er en taper, men så kommer kokken Ramsay og raker kastanjene ut av ilden.

Sannheten kan rent ut sagt være helt utrolig. Sjefkokk Tim på Bonapartes i Silsden (West Yorkshire) ser ikke forskjell på den spisse og butte enden av et egg. Likevel drømmer 21-åringen om å ha sitt eget kjøkkenshow på tv og åpne restaurant i London. Men da han prøver å søle i stand en omelett for sine stakkars foreldre, streiker alt og ovnen tar fyr.

Her trengs en Ramsay!
Uten gjester og med fryserne fulle av fine ingredienser til fancy mat, er Bonapartes på konkursens rand. Eieren Sue Ray har aldri drevet restaurant før, men har latt seg sjarmere av sjefkokk Tims begeistring for sære vaniljedufter og 50 år gammel balsamico.

Ramsay finner fort ut hva gjestene i vestre Yorkshire egentlig vil ha – biff, Ale Pie og søte kaker. Han henger opp en ny basis-meny utenfor på veggen, og i "Ramsay ryddar opp" ser vi hva som skjer.

Mer om serien
Sammen med den engelske stjernekokken Gordon Ramsay blir vi med til fire forskjellige restauranter som alle er på sammenbruddets rand. I løpet av dokumentarserien viser Ramsay hva som kan gjøres for å rette opp i forholdene. Hva er Ramsays magiske oppskrift?

The Walnut Tree Inn (Wales), The Glass House (Lake District), Bonaparte (Yorkshire) og Moore Place Restaurant (Surrey) heter restaurasjonene som er i faresonen. De får alle besøk av Gordon Ramsay i serien "Ramsay rydder opp".

Britisk dokumentarserie i fire deler (2004)
Originaltittel: Ramsay’s Kitchen Nightmare
Produsert av: Optomen Television
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57