Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. juli 2004 kl 23.25 Nattkino: Sommersby

Drama fra den amerikanske borgerkrigen

Den rike landeieren Jack Sommersby (Richard Gere) vender tilbake til hjemmet sitt i Tennessee tre år etter borgerkrigen. Men den unge konen hans, Laurel (Jodie Foster), har trodd at han var død, og har forlovet seg med en annen.

Etter at ektemannen dukker opp igjen, bryter Laurel forlovelsen med Orin Meecham (Bill Pullman). Orin reagerer med bitterhet og sinne. Laurel oppdager imidlertid snart at krigen har gjort noe med ektemannen. Tidligere var han en kald og grusom mann som alle fryktet. Nå tilbyr han økonomisk hjelp til en frigitt slave, og viser stor omsorg for kone og barn. Jack overtaler til og med byens borgerskap til å gå med på å skifte jordbruksprodukt fra bomull til tobakk. I følge Jack vil dette bety stor økonomisk gevinst.

Det viser seg at Jack får helt rett, men den forsmådde Orin har en voksende mistanke om at Jack er en bedrager som utgir seg for å være den rike Sommersby. Den gravide Laurel deler i hemmelighet Orins mistanke. Da Jack blir arrestert og tiltalt for et mord han har begått i fylla mange år tidligere, blir overraskende og skremmende hemmeligheter fra fortiden avslørt i rettssalen.

Romantisk drama (1993)
Originaltittel: Sommersby
Med: Richard Gere, Jodie Foster, Lanny Flaherty, James Earl Jones, Wendell Wellman, Bill Pullman, William Windom
Regi: Jon Amiel
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 /98 87 50 78