Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. februar 1999 kl 20.30 Alternativ sunnhet

Alternativ sunnhet (t)

NRK2 onsdag 17. februar kl 20.30
Alternativ sunnhet (19:20)

Spontan helbredelse
Bare 16 år gammel ble han av legene dømt til et liv i rullestol på grunn av leddgikt. I dag er Joachim Ladefoged pressefotograf i den danske storavisen \"Politiken\". Vi møter han i kveldens \"Alternativ sunnhet\".
Joachim Ladefoged og moren nektet å akseptere legenes dom og oppsøkte i stedet homøopaten Per Bach Boesen i Silkeborg.
- På det tidspunktet kunne jeg ikke engang trykke tannpasta ut av tuben, forteller Joachim Ladefoged. Men allerede etter en uke kunne han merke forskjell. - Jeg fikk varmen, forteller Ladefoged. Nå, ti år senere, er han pressefotograf i \"Politiken\" og kan smykke seg med tittelen \"Årets pressefotograf\" i Danmark. \"Spontan helbredelse\" kaller legene hans kamp mot leddgikten.

Slitasjegikt
Nyper fra ville rosebusker i Danmark kan kanskje ikke helt helbrede slitasjegikt, som er en av våre folkesykdommer . Men det har vist seg at nyper har en gunstig virkning på slitasjegikten. Forskere fra det danske Rikshospitalet og Kolding Sygehus har undersøkt blodet hos folk som spiser nypepulver og har påvist at en bestemt type hvite blodlegemer som ved slitasjegift vandrer mot giftområdene, beveger seg langsommere.

Om serien
Serien bringer konkrete råd og opplysninger om forskjellige urters historie og fysiske innvirkning
på kroppen. I hvert program blir det intervjuer med forfattere bak nyere bokutgivelser fra det alternative univers. Det kan for eksempel være forfattere som har forklaringer på hvorfor danske kvinners dødelighet er uhyggelig høy sammenlignet med kvinner i stort sett alle de land det er naturlig å sammenligne seg med. Forfattere som har gode råd om hvordan kvinner kan velge alternative veier til et bedre liv, er også velkomne.
NRK2 onsdag kl 20.30

Dansk dokumentarserie i 20 deler
Originaltittel: Alternativ sundhed
Serien er laget av Lisbeth Kolind, Lotte Hveisel og Thomas Alling
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41