Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. juli 2003 kl 23.20 Advokatene

Bladet for munnen


Advokat Lindsay Dole skal forsvare en ung mann som myndighetene vil deportere til hjemlandet Colombia med mindre han er villig til å snakke i en drapssak. Velger han å ta bladet fra munnen?

Lindsay i advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston har fått et kinkig oppdrag som forsvareren til Manny Guzman, en ung mann som vil bli utvist fra landet dersom han blir dømt i en narkotikasak. Utfallet avhenger av hva han er villig til å si som vitne i en annen sak – en drapssak.

Mor og bror
Lindsay møter tiltaltes mor og bror for å forelegge dem aktors tilbud: Enten forteller Manny hva han så da han var eneste vitne til en nedskytning på en bar, og han vil få en mild dom i narkotikasaken og få lov til å bli i landet, eller han blir strengt dømt og utvist.

Men noe i Mannys opptreden får Lindsay til å rygge tilbake for tilbudet. Hva kan Manny ha sett i forbindelse med skyteepisoden på baren? Noe han umulig kan snakke om?

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" (serie 5) sendes ut over våren og sommeren, som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Assisterende delstatsadvokat Helen Gamble er (Lara Flynn Boyle) er Bobbys gamle flamme. Selv bifalt hun at han fridde til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og de to er nå lykkelige foreldre. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57