Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 25. mars 2006 kl 22.55 Beat for beat

Gamle låter blir som nye

Hans Petter Nilsen, Ivar Nergaard, Henriette Myhre og Benny Borg er kveldens gjester hos Ivar Dyrhaug. (Foto: Erik Dyrhaug, NRK)
Hans Petter Nilsen, Ivar Nergaard, Henriette Myhre og Benny Borg er kveldens gjester hos Ivar Dyrhaug. (Foto: Erik Dyrhaug, NRK)
De fire artistene som konkurrerer i kveld, er alle tilhengere av musikk fra fordums tid. Mens flere av Benny Borg og Henriette Myhres favoritter levde for hundre år siden, sverger Ivar Nergaard og Hans Petter Nilsen til Beatles.

Benny Borg gjorde i fjor stor suksess som diktator i Are Kalvøs "Det folk vil ha". Rollen var som skreddersydd for svensken som i over 30 år har gitt nordmenn nettopp det de vil ha: "Balladen om Morgan Kane" og "Den store dagen" er to låter vi for alltid vil forbinde med den folkekjære artisten.

Selv innrømmer Benny at han har en spesiell forkjærlighet for musikk "fra et annet århundre", og nevner Cornelis Vreeswijk, The Beatles, Ella Fitzgerald, Mozart og Beethoven blant sine absolutte favoritter.

Som sitt unge alibi har Benny med Henriette Myhre på laget i kveld. Henriette er også svært glad i musikk fra det tidlige 1900-tallet, og de to har jobbet sammen tidligere med kabaretforestillingen "Wildenweysommer", basert på dikt av Herman Wildenwey og tonsatt av Benny Borg. Henriette selv har også produsert og satt sammen én-kvinnesforestillingen "Berlin Kabaret" ved Det Norske Teatret i Oslo. Hun var sist å se i forestillingene "Annie 2"( Mrs Kelly) på Chateau Neuf i 2005, og "Evita", på samme sted det samme året.

På det motsatte laget er Ivar Nergaard og Hans Petter Nilsen som kjenner hverandre godt fra gruppen Adamseplene. Begge er også tilknyttet Trønderlag Teater der Hans Petter Nilsen i disse dager er aktuell med forestillingen "Fantastiske Pepsi Love". Både Nilsen og Nergaard er veldig glad i Beatles, så det er nok ikke helt umulig at vi får et innslag fra den britiske gruppens mangfoldige repertoar i kveld.

Programmet er sendt tidligere.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Programleder: Ivar Dyrhaug
Pianister: Trond Nagell Dahl og Gisle Børge Styve
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer