Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. august 2011 kl 21.40 Kriminalsjef Foyle

Foyles kollega i trøbbel


Det er desember 1942 i England, og kriminalsjef Foyle får det ikke enkelt da en av hans nærmeste medarbeidere blir hovedmistenkt i en drapssak. Overkonstabel Milner kommer nemlig i søkelyset fordi hans fraseparerte kone blir funnet brutalt myrdet.

Grace Phillips dør i det som i ser ut som en ulykke på en lokal ammunisjonsfabrikk, og kriminalsjef Foyle (Michael Kitchen) blir spurt om å se nærmere på dødsfallet. Foyle mener i utgangspunktet av det hele er en ulykke, men da en annen kvinne blir funnet brutalt myrdet i byen, begynner han å ane at de to dødsfallene kan ha en forbindelse med hverandre.

Det viser seg at det andre offeret er overkonstabel Paul Milners (Anthony Howell) fraseparerte kone Jane. Milner blir dermed en av de hovedmistenkte i Foyles etterforskning.

Paul ville ha Jane ut av livet sitt, han kan ikke komme opp med et alibi, og han kan slett ikke forklare hvorfor hans kones blod er på klærne hans. Foyle og sjåføren Samantha Stewart (Honeysuckle Weeks) jobber for fullt for å bevise at Milner er uskyldig, finne ut hvilken forbindelse det er mellom Jane og Grace og hvem som egentlig har drept dem.

Om Kriminalsjef Foyle
Handlingen i filmene om Foyle utspilles i England under den annen verdenskrig. Foyle jobber sammen med sin assistent Paul Milner og sjåføren Samantha Stewart. Usikkerhet, spionasje og interneringer er dagligdags kost for politifolkene. Innimellom sniker det seg inn et og annet mord…

Kriminalsjef Foyle er blitt kalt den nye inspektør Morse. Manusforfatter Anthony Horowitz har også skrevet manus til seriene om Hercule Poirot.

Sendt tidligere.

Britisk dramaserie (2006)
Originaltittel: Foyle’s War. Bleak Midwinter
Produsert av Icon Entertainment International
I rollene: Michael Kitchen, Honeysuckle Weeks, Anthony Howell, Ann Beach, Mail Harries og Caroline Martin.
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no