Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 7. juni 2006 kl 23.00 Adams ribbein

Klassisk kjønnskamp

Spencer Tracy og Katharine Hepburn spiller advokatekteparet Adam og Amanda Bonner (Foto: MGM)
Spencer Tracy og Katharine Hepburn spiller advokatekteparet Adam og Amanda Bonner (Foto: MGM)
For advokaten Adam Bonner er det en opplagt sak når en kvinne blir arrestert for mordforsøk på sin mann etter at hun oppdager ham med sin elskerinne. Adams kone, Amanda, som også er advokat, mener at mordforsøket ville vært rettferdiggjort med en "uskreven lov" hvis det hadde vært omvendt.

Her er det duket for en vittig kjønnskamp i rettssalen. Adam er advokat for aktoratet, og går inn for å få den mistenkte kvinnen dømt. Amanda er forsvarer for den tiltalte. Rettssaken utvikler seg til et veritabelt sirkus, mens ekteparet Bonners privatliv blir satt på harde prøver.

Om filmen
Manuskriptet til denne komedien fra 1949 er skrevet av Ruth Gordon og Garson Kanin. I rollene som advokatekteparet ser vi to legender, Spencer Tracy og Katharine Hepburn. Judy Holliday er en troverdig og bedratt representant for kvinnekjønnet, mens Tom Ewell er passe sleip som hennes utro ektemann.

Den pianospillende naboen til de kampglade advokatene, tolket av David Wayne, leverer en av filmens beste replikker: "Advokater skulle aldri gifte seg med hverandre. Dette kalles innavl, og resultatet blir dumme barn og flere advokater".

Amerikansk komedie (1949)
Med Katharine Hepburn (Amanda Bonner), Spencer Tracy (Adam Bonner), Judy Holliday (Doris Attinger), Tom Ewell (Warren Attinger) og David Wayne (Kip Lurie)
Regi: George Cukor
Pressekontakt: Inger larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no