Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P2 mandag 3. september 2007 kl 09.30 Ukas P2-artist: Claudio Latini

En brasilianer i Norge

I tidlig alder viste han talenter både som fotballspiller og musiker i Brasil, men en fotballskade gjorde at han valgte musikken.

Han kom til Norge for å hjelpe SAS med å lokke norske turister til Brasil, og endte opp med å forsyne Oslo med tidenes karnevalssang. Så opplevde han å bli satt i fengsel fordi noen mente han ikke skulle få lov til å holde konserter i Tønsberg, men endte opp med å bli en sentral person i norsk musikkliv gjennom 25 år - samt ivrig fotballspiller på old boys-laget til Vålerenga!

Han har tatt med seg en rekke norske musikere til Brasil, og har skapt mange gode musikalske allianser mellom musikere med forskjellig bakgrunn i musikkform og stilarter.

Claudio Latini er Ukas P2-artist, og vi skal få høre om hans liv og karriere, og høre masser av musikk som han har spilt inn både med norske og brasilianske musikere. I samtale med programleder Sigbjørn Nedland forteller Claudio Latini om sitt musikalske liv, om sine musikalske og kunstneriske idealer, om samarbeidspartnere, og om valgets kval når det gjaldt å bo og spille i Norge eller Brasil.

"Ukas P2-artist" NRK P2
Mandag 3. september - fredag 7. september, kl. 09.30 - 10.00.
Reprise kl. 19.00.