Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. april 2009 kl 21.35 Menneskejegeren

Kan det være en kvinne?

Det oppstår full forvirring når politiet finner et fjerde lik. (Foto: Reykjavík Films)
Det oppstår full forvirring når politiet finner et fjerde lik. (Foto: Reykjavík Films)
En massemorder driver snikjakt på jegerne ute i villmarken, og etterforskerne ved drapsavsnittet i politiet i Reykjavik er rådløse. For hvert drap får politiet en gåte de må løse – ellers så slår morderen til igjen.

Et fjerde offer blir funnet, også han skutt med hagle. Men i spørsmålet fra politiet svarer morderen at han kun har drept tre personer.

Selvmord eller ikke?
I den nordlige delen av Island blir liket av Leif funnet. Han er også blitt drept med hagle. Når politiet etterforsker saken, viser det seg at Leif forsvant for et år siden og etterlot seg et selvmordsbrev. Men moren til Leif har aldri godtatt at sønnen tok selvmord, og mener han ble drept. Etterforskerne blir satt i kontakt med Johann og Hjordis, som var Leifs nærmeste venner.

Hjordis forklarer at hun brøt all kontakt med Johann da Leif døde, og at hun dro til England for å starte et nytt liv. Johann derimot har en helt annen forklaring på hvorfor vennskapet tok slutt.

Hinrik presser sjefen sin til å arrestere Hjordis siden det viser seg at hun har flere motiv for drepe Leif og skyte etter Johann. Under diskusjonen blir politiet skutt på gjennom vinduet på politistasjonen. Uskadet, men sjokkerte haster de bort til Hjordis for å arrestere henne, men finner leiligheten hennes tom.

Om serien
Hinrik og Gunnar er etterforskere ved drapsavsnittet i politiet i Reykjavik. Den ene jobber strengt etter boka, mens den andre er villig til å bryte enhver regel som hindrer han i etterforskningen. Sammen kjemper de mot tiden for å ta menneskejegeren før han dreper igjen. For hvert drap får de nemlig en gåte som de må løse - ellers så vil morderen slå til igjen.

Menneskejegeren var den mest populære krimmen på islandsk tv i 2008. Serien er basert på en novelle av den internasjonale krimforfatteren Viktor Arnar Ingolfsson.

Islandsk krim i fire deler (2008)
Originaltittel: I hunt men
Produsert av: Reykjavík Films
Regissør: Björn B. Björnsson
I rollene: Gísli Örn Garðarsson (Hinrik), Ólafur Darri Ólafsson (Gunnar) m.fl.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900