Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 6. november 2009 kl 22.10 True Blood

Hvem myrdet bestemor?

Sookies (Anna Paquin) og Jasons (Ryan Kwanten) bestemor blir brutalt myrdet, og det er Sookie som finner den ille tilredte kroppen. Foto: HBO
Sookies (Anna Paquin) og Jasons (Ryan Kwanten) bestemor blir brutalt myrdet, og det er Sookie som finner den ille tilredte kroppen. Foto: HBO
Sookie står paralysert i dammen av sin døde bestemors blod. Bill værer Sookies frykt og er på pletten på sekundet.

Politiet ankommer åstedet og begynner etterforskningen. Andys mistanke rettes raskt mot Jason, men Bud tviler på at han kan ha slaktet sin egen bestemor på så brutalt vis.

Blodig nabosladder
Sookie reagerer på sjokket og sorgen ved straks å sette i gang med å vaske opp bestemorens blod, og allerede dagen etter er huset fylt opp av naboer og kjente som vil komme for å ta farvel – eller snarere stikke de nysgjerrige nesene sine i det siste sladderet.

Vampyrabstinenser
Taras mor Lettie Mae annonserer at grunnen til at hun er alkoholisert er at hun er besatt av en demon. Jason er også besatt – av tanken på å skaffe en ny dose "V". Han opplever abstinenser når vampyrblodets virkning begynner å avta.

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod kan vampyrer nå plukke med seg en 4-pakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

I den søvnige sørstatsbyen Bon Temps dukker en vampyr opp på baren der Sookie Stackhouse jobber. Hun faller pladask for den bleke, reserverte Bill, men ikke alle rundt henne er like frisinnete.

True Blood tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Ikke alle er like fornøyde med at de døde får de samme rettigheter som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

Produsert av HBO
Originaltittel: True Blood
Kveldens episode: "Cold Ground"
Manus: Alan Ball
Regi: Scott Winant
Med: Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammel (Sam Merlotte), Rutina Wesley (Tara Thornton) og Alexander Skarsgård (Eric Northman).
Pressekontakt, Mette Kamilla Skjong tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no