Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. november 2004 kl 21.35 Sopranos

Problematisk sinne

Phil Leotardo (Frank Vincent) slår kloa i en mopedlast som egentlig var ment for Tony. (Foto: HBO)
Phil Leotardo (Frank Vincent) slår kloa i en mopedlast som egentlig var ment for Tony. (Foto: HBO)
Søsknene Tony og Janice Soprano er begge følelsesmennesker, og begge opplever at de noen ganger er for oppfarende for sitt eget beste. Vil Tonys personlighet medføre at han mister sine ansattes respekt?

På et havnelager skal Johnny Sacks menn og Tonys håndlangere dele en last med stjålne mopeder. Men mopedene dukker aldri opp, og Tony sender to av sine beste menn for å undersøke hva som har skjedd. Det viser seg at mopedene er havnet hos rivalen Phil Leotardo. Tony blir rasende.

På en fotballkamp mellom barn blir Janice Soprano fly forbannet når et annet barn feller stedatteren Sophia under kamp om ballen. Janice stormer bort til moren, og opptrinnet ender med at Janice arresteres for overfall. Ektemannen Bobby begynner å bli grundig lei Janices temperament, og han gir henne et ultimatum.

Utrivelig gravejobb
Pat Blundetto, en av de gamle traverne i bransjen, har solgt huset for å flytte. Imidlertid befinner det seg tre nedgravde lik på eiendommen, og de bør helst ikke de fremtidige eierne oppdage. Tony setter Christopher og Tony Blundetto til å gjøre jobben. Hvordan går samarbeidet dem i mellom?

Om serien
Sopranos er en av de siste tiårenes største tv-suksesser. Serien har vunnet flerfoldige priser, og ble i år nominert i hele 20 kategorier i Emmy-utdelingen, tv-bransjens svar på Oscar-prisen. Serien stakk av med det gjeveste trofeet, prisen for beste dramaserie. Michael Imperioli fikk prisen for beste mannlig birolle og Drea de Matteo for beste kvinnelige birolle. I tillegg ble den nest siste episoden i sesong 5 tildelt prisen for beste manus.

Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han har hatt mindre hell med den siste tiden. Kona Carmela har flyttet ut, og sønnen A. J. bor sammen med henne. Søsteren Janice er et stadig irritasjonsmoment, så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2002)
Originaltittel: The Sopranos
Episodetittel: Cold Cuts
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Christopher Moltisanti (Michael Imperioli), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,