Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. august 2008 kl 17.30 Åpen himmel: Når alt håp er ute

Håp når alt håp er ute

Brit Kari Urdal (foto: Sanden Media AS).
Brit Kari Urdal (foto: Sanden Media AS).
- Menneskelig sett var alt håp ute, men vi klamret oss likevel til et håp om at barnet skulle få leve.

Det er Brit Kari Urdal som forteller. Hun bor i Kristiansand sammen med mann og barn. I 1993 ventet de sitt tredje barn, men 6 uker før termin fikk de beskjed om at barnet hadde en alvorlig hjertefeil som gjorde at han ikke kunne leve mer enn få dager etter fødselen.

I Åpen himmel forteller hun ærlig og varmt om lille Gunvald som bare fikk leve i 3 dager. Selv om det nye livet ble kortvarig var det å få Gunvald den opplevelsen som har betydd mest i Brit Karis liv, og hun sier:

Olga Grimsmo Nilsen (foto: Sanden Media AS).
Olga Grimsmo Nilsen (foto: Sanden Media AS).
- Forventningene våre ble knust, men vi har er annet håp, et levende håp som alltid står fast. Det er viktigere for oss enn alle andre forhåpninger vi har til livet.

Foruten Brit Kari Urdal får vi også møte kunstneren Olga Grimsmo Nilsen fra Flekkerøya. Der driver hun Galleri Geitodden som ble etablert for 10 år siden i et gammelt fiskemottak som har tilhørt hennes familie. I løpet av programmet får vi se noen av hennes bilder.

Brit Ribe Fjelde og harald Fjelde (foto: Sanden Media AS).
Brit Ribe Fjelde og harald Fjelde (foto: Sanden Media AS).
Sang og musikk blir det også i Åpen himmel fra Galleri Geitodden. Brit Ribe Fjelde er musikklærer og har sammen med sin mann, Harald Fjelde, gitt ut en sangbok beregnet for grunnskolebarn som heter "Sangen er vår venn".

I programmet får vi høre en kveldsbønn skrevet av Eyvind Skeie med en melodi Harald Fjelde har skrevet for deres fire år gamle sønn, Marius.

Synnøve Kvervavik Vatne (foto: Sanden Media AS).
Synnøve Kvervavik Vatne (foto: Sanden Media AS).
- Vi har lett for å bruke uttrykk som at noe er håpløst og alt håp er ute.Likevel viser det seg at når vi befinner oss i håpløse situasjoner, ja så er det nettopp håpet vi klamrer oss til.

Det sier programleder Synnøve Kvervavik Vatne som binder sammen sterke livsfortellinger, kunst og ikke minst sangen og musikken.

NRK1 søndag 31. august kl. 17:30.