Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. desember 2008 kl 23.20 Film: Min beste venns bryllup

I krig og kjærlighet er alt tillatt

Min beste venns bryllup: Michael (Dermot Mulroney) og Julianne (Julia Roberts) er skapt for hverandre (Foto: TriStar Pictures)
Min beste venns bryllup: Michael (Dermot Mulroney) og Julianne (Julia Roberts) er skapt for hverandre (Foto: TriStar Pictures)
Matskribenten Julianne Potter inngikk på college en pakt med sin beste venn, Michael: Om ingen av dem har funnet den rette ved fylte 28 år, skal de gifte seg med hverandre.

Når tiden er inne, og Michael ringer for å si at han skal smis i hymnens lenker med rikmannsdatteren Kimmy, skjønner Julianne at hun alltid har villet ha ham. Hun har tre dager på seg til å forpurre bryllupet. Drevet av desperasjon er det dermed ingen grenser for hvilken utspekulert ondskap Julianne setter i verk for å nå målet – alt under dekke av en vennlig og kameratslig fasade.

Julianne tilkaller hjelp fra sin nest beste venn, den homofile George, som mer enn gjerne bistår sin venninne med gode råd.

Om filmen
Julia Roberts spiller den intrigante Julianne på en måte som gjør at vi sympatiserer med henne i nødens stund. Det samme kan sies om den godhjertede Kimmy, spilt av Cameron Diaz. Hun skjønner innerst inne at hun står overfor en rival som forloveden har satt på en pidestall.

Amerikansk romantisk komedie (1997)
Originaltittel: "My Best Friend’s Wedding"
Med Julia Roberts (Julianne), Dermot Mulroney (Michael), Cameron Diaz (Kimmy) og Rupert Everett (George)
Regi: P. J. Hogan.
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no