Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. januar 2009 kl 23.15 Lydverket

Byen e’ Bergen!

John Olav Nilsen & Gjengen, her fra NRK P3. (Foto: Henning Severud, NRK)
John Olav Nilsen & Gjengen, her fra NRK P3. (Foto: Henning Severud, NRK)
Å spå det "neste store" er aldri enkelt, men å si at Bergens artister kommer til å prege 2009 er alt annet enn en dristig påstand.

Allerede på slutten av 2008 var avisene fulle av saker om de nye bergensartistene, eller "den nye bergensbølgen" som mange ble fristet til å skrive. Men hvem er det egentlig som gjør at musikkjournalistene henter frem de store adjektivene og fansen jubler?

I årets aller første sending inntar Lydverket Bergen!

Hvorfor har én av Bergens tristeste bydeler avlet noe av den mest spennende musikken anno 2009? Lydverkets Kristin Winsents oppsøker Loddefjord for å møte gatepoeten John Olav Nilsen & Gjengen, hiphop’eren Lars Vaular og danserockerene i Fjorden Baby! Bandene/artistene beveger seg i helt ulike sjangere, men har mer til felles enn man skulle tro.

Den nye vinen
The New Wine er også fra Bergen, men reiser dit sjansene byr seg. Med kun et år bak seg som band har medlemmene i The New Wine fått fans i musikkbransjen i flere europeiske land, deriblant England hvor de nylig turnerte. Så hva skjer når de reiser til bransjefestivalen Eurosonic som kickstarter hele musikkåret 2009?

Programleder Ingerid Stenvold har møtt en av Bergens mest erfarne artister. Datarock har turnert hele verden, og er snart klare med ny plate. Fredrik Saroea har i tillegg engasjert seg i å fronte byens nye talenter.

Det er ikke bare byens egne artister som preger musikklivet i Bergen. Byen har de siste årene etablert seg som en real konkurrent til Oslo når det gjelder å lokke de aller største artistene til å spille konsert. Lydverket har selvsagt møtt Bergensklare Depeche Mode, som snart legger ut på veien igjen. Få med deg hvorfor Dave Gahan fryder seg over å kunne spille konserter igjen.

Om Lydverket
Lydverket NRKs musikkjournalistiske flaggskip. Programleder er Ingerid Stenvold.

Lydverket er også et radioprogram, og kan høres på NRKP3 mandag-onsdag 18:00-20:00. Programleder er Ruben Gran.

Egenprodusert musikkmagasin (2008)
Programleder: Ingerid Stenvold
Kontakt redaksjonen: Vivi Stenberg, vaktsjef: 23 04 84 21 vivi.stenberg@nrk.no
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18/918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Lydverket