Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. mars 2003 kl 19.45 Brigaden

Sannheten om heltedåden

Lene (Silje Breivik) og Tønder (John Sigurd Kristensen). Foto: Espen Røst
Lene (Silje Breivik) og Tønder (John Sigurd Kristensen). Foto: Espen Røst
Som liten jente var Lene nær ved å dø i en husbrann der moren hennes omkom. Nå arbeider hun i brannforebyggende avdeling sammen med Alfred. Det er stasjonssjefen Tønder som har skaffet henne jobben. Men hvilken rolle spilte han egentlig den gangen brannvesenet reddet Lene ut av det brennende huset?

For 20-årige Lene er Tønder både venn og beskytter, og hun er ham evig takknemlig for den støtten han gir henne. Men hun forstår ikke hvorfor kollegene i Brigade 01 er så negative til ham. I kveldens episode skal det vise seg at holdningene har sammenheng med det som skjedde den gangen Lene ble reddet ut av flammene.

At hendelsen har satt dype spor i Lenes sinn, kommer fram når hun og Alfred besøker en ungdomsskole for å snakke om brannforebyggende arbeid. Hun har elevenes fulle oppmerksomhet når hun forteller om sin egen brannopplevelse. Men så går brannalarmen, og Lene blir grepet av panikk.

I kveldens episode skjer det dessuten en utvikling i forholdet mellom Oddvar og Silje, mens Bernt fortsatt er i unåde hos kona. Og Trond og Connie tar opp lån for å finansiere forsøket på kunstig befruktning.

Om ”Brigaden”
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange). Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ravi alias Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: Folke Gravklev, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund- Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen, Marianne Mørk Larsen, Stine Varvin, Paul Ottar Haga, Silje Breivik
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99

Blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1LENKER
  • Hjemmeside